Şehit Agit ve Amed Kandil'de toprağa verildi

Süleymaniye'de Türk devletinin saldırısı sonucu katledilen Demhat Agit ve Cemil Amed Kandil'de kitlesel bir törenle toprağa verildi.

Türk devletinin 15 Ekim'de Süleymaniye’de gerçekleştirdiği saldırı sonucu şehit düşen KCK Dışilişkiler Komitesi Üyesi Demhat Agit (Seyitxan Ayaz) ve Sağlık Komitesi Üyesi Cemil Amed (Eser Irmak) Kandil'deki Mehmet Karasungur Şehitliği'nde toprağı verildi. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde şehit Demhat Agit, Cemil Amed ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları ile PKK, KCK bayrakları açıldı.

"Bijî berxwedana Rojava", "Heval Cemîl namire", "Heval Demhat namire" ve "Faşist Erdoğan" sloganlarının atıldığı cenaze töreninde konuşan KCK Dışilişkiler Komitesi sözcüsü Zagros Hiva, bu saldırının Kürt birliğine yapıldığına dikkat çekti. Şehit Demhat Agit ve Cemil Amed'in 4 parça Kürdistan'da Kürt halkının birliği için mücadele yürüttüklerini ve bu uğurda şehit düştüklerinin vurgulayan Hiva, "Bizler de sonuna kadar şehitlerimizin yolunda gideceğiz" dedi.

Cenazelerin dün gece Süleymeniye'den gizli çıkarılmasını da kınayan Hiva, Güney hükümetini de eleştirdi. Güney hükümeti ve Süleymaniye yönetiminin cenazelere yaklaşımlarının AKP ile aynı olduğunu belirten Zagros Hiva, hükümetin ve yönetimin yaklaşımlarını gözden geçirmeleri gerektiğini ifade etti. Şehit Cemil Amed ve Demhat Agit sloganlar eşliğinde toprağa verildi.