Şehit düşen 2 gerillanın kimlikleri açıklandı

Mêrdîn’de şehit düşen 2 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “Şehitlerimizin özgür yaşam ve özgür ülke hayalini mutlaka gerçekleştirme sözümüzü yineliyoruz” dedi.

HPG Basın irtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“22 Ekim 2021 günü Mêrdîn’in Omerya alanına bağlı Qurdisê köyü civarında işgalci TC ordusunun başlattığı operasyonda burada bulunan güçlerimiz ile düşman askerleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmalarda Şoreş ve İsyan yoldaşlarımız son nefeslerine kadar kahramanca ve fedai tarzda bir direniş göstererek şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Şoreş Amed
Adı Soyadı: Ahmet Koç
Doğum Yeri: Bismil
Anne – Baba Adı: Fatma – Mehmet Sait
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Ekim 2021 / Mêrdîn

 

Kod Adı: İsyan Tolhildan
Adı Soyadı: Songül Özgün
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı: Mekkiye – Hüseyin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Ekim 2021 / Mêrdîn

 

ŞOREŞ AMED

Amed’in Bismil ilçesinde yurtsever bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Şoreş arkadaşımız 1994 yılında düşmanın baskısı nedeni ile ailesiyle köylerinden çıkıp Türkiye metropollerine göç etmek zorunda kalmıştır. Ailenin yurtsever olmasından dolayı partimiz PKK’yi tanıyarak büyüyen Şoreş yoldaşımızın her zaman hayalini kurduğu gerilla saflarına katılma isteği, Önderliğimize uygulanan uluslararası komplodan sonra daha da artar ve 2001 yılında Bagok üzeri özgürlük saflarına katılır. Katıldığı andan itibaren hesapsız katılımıyla göz dolduran Şoreş yoldaşımız hızlı bir şekilde Hêzên Taybet örgütlenmesine dahil olur, profesyonel gerilla düzeyine ulaşır ve bu çerçevede 2005 yılında eylem yapma amaçlı İstanbul’a geçer. Ancak burada talihsizce yakalanıp düşmana esir düşen Şoreş yoldaşımız 9 yıl düşman zindanlarında kalır. 2014 yılında zindandan çıktıktan sonra gerillacılığa olan özlemi nedeniyle yönünü tekrar Kürdistan’ın özgür dağlarına verir. Dağlara geldikten sonra birçok Hêzên Taybet çalışmasında öncü düzeyde yerini alır. Girdiği her çalışmada ve gittiği her alanda zaferi kendisine esas alan Şoreş yoldaşımız, kendisinde devrimci başarı kişiliğini oluşturmuştur. Apocu felsefe ışığında kendi kişiliğini arındırmış, yakaladığı bu hakikat aydınlığını yoldaşlarına aşılayabilmiştir. Fedai bir kadro olarak sürecin ruhunu her zaman iyi okumuş ve bu doğrultuda askeri anlamda başarılı eylemlerin öncülüğünü yapmıştır. Demokratik Modernite Gerillası’nın iddialı ve güçlü komutanlığını üstlenen Şoreş yoldaşımız 22 Ekim 2021 günü Mêrdîn’de şehadete ulaşmıştır.

İSYAN TOLHILDAN

 

Aslen Mêrdînlî yurtsever bir ailenin ferdi olan İsyan yoldaşımız Amed’de dünyaya gelmiştir. Daha çocuk yaşta emek ile tanışmış, küçük yaşına rağmen birçok işte çalışmış ve ailesine yardımcı olmuştur. 12 yıl boyunca sistem okullarında okuyan İsyan yoldaşımız hakikatin arayışçısı ve yolcusu olmak ister, fakat hakikate ulaşmak için de büyük mücadelelerin verilmesi gerektiğini anlar.  Tam da bu arayışlarının kızgınlaştığı süreçte Önderliğin kitaplarını okumaya başlar ve gerçek yaşam mücadelesinin gerilla saflarında ve dağlarda verileceğine karar vererek 2010 yılında özgür alanlara gelir. Katıldığı andan itibaren arayışlarının cevabını tek tek bulan İsyan yoldaşımız yaşamı yaşanılır kılabilmek için özgür kişilikte ısrarcı olmuş, anlamsız olan her şeye anlam katabilme iddiasıyla Önderlik felsefesinde derinleşip özgür kadın kimliğiyle yaşama katılmayı esas almıştır. Asi ve savaşçı kişiliğiyle ön plana çıkan İsyan yoldaşımız boyun eğmez duruşuyla her türlü geriliğe karşı kararlı duruşunu ortaya koymuştur. Bu duruşunu daha örgütlü ve sonuç alıcı kılabilmek için Hêzên Taybet örgütlenmesine dahil olmuş, fedailik misyonu üstlenerek devrim yürüyüşünü büyütmüştür. Büyük bir emek ve mücadele ile kendini hakikat gerçeğinde yeniden yaratmış, yaşamda güçlü bir devrimci, yoldaşlarının gözünde sevgi dolu bir yoldaş, düşmanın karşısında da öfkeli fedai bir yürek olmayı başarmıştır. Kendini bu yaşama adayan İsyan yoldaşımız 2016 yılında tam da savaşın en yoğunlaştığı zamanda Bakur alanında Mêrdîn eyaletine geçmiştir. Her zaman fedaice yaşamayı kendisine esas alan İsyan yoldaşımız bu alanda da güçlü katılımını daha da güçlendirmiş ve adını tarih sayfalarına direnerek kazananların yanına kazımıştır.

Başta şehit yoldaşlarımızın değerli ailelerine ve tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin özgür yaşam ve özgür ülke hayalini mutlaka gerçekleştirme sözümüzü yineliyoruz.”