Şehit düşen 3 gerillanın kimliği açıklandı

Metina’ya yönelik 22 Şubat tarihinde gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen 3 gerillanın kimliğini açıklayan HPG, “Eren, Karker ve Tolhildan yoldaşlarımız PKK özgürlük ağacında hep meyve veren birer tomurcuk olmaya devam edeceklerdir” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

"22 Şubat 2021 günü Metina bölgesinde bulunan Xankê köyü kırsalına yapılan hava saldırısı sonucunda Eren, Karker ve Tolhıldan yoldaşlarımız şehadete ulaşmışlardır.

İşgalci Türk Devleti Garê’de yaşadığı hezimetin üstünü örtmek ve kendi içinde yaşadığı krizi aşmak için gerilla alanlarımıza yönelik saldırılarını sürdürmektedir. Türk devleti sürdürdüğü bu saldırılarından hiçbir sonuç elde edememiş ve halkımızın özgürlük iradesini kıramamıştır. Faşist AKP-MHP-Ergenekon iktidarı başta Önder Apo ve şehit yoldaşlarımız olmak üzere halkımızın ve hareketimizin geliştirdiği muazzam direniş sayesinde yıkılmanın eşiğine gelmiş ve iktidarlarını birkaç yıl daha uzatabilmek için sonucu dünden belli olan faşist saldırılarında ısrar etmektedir. Fakat artık çok iyi anlaşılmaktadır ki, tüm bu faşizan saldırılara rağmen AKP-MHP-Ergenekon iktidarı baş aşağı olan gidişlerini geri döndüremeyecek ve tarihte tüm faşistlerin yaşadığı akıbete uğramaktan kendilerini kurtaramayacaktır. Bu faşist saldırılarda her ne kadar zaman zaman yoldaşlarımız şehit düşse de, bu şehadetler binlerce yoldaşımızın kanlarıyla suladıkları halkımızın özgürlük ağacına can suyu olacaktır. Eren, Karker ve Tolhildan yoldaşlarımız da şehitler kervanına katılarak insanlığın özgürlük umudu haline gelen PKK özgürlük ağacında hep meyve veren birer tomurcuk olmaya devam edeceklerdir.

Muş Bulanık’lı yurtsever bir ailenin ferdi olarak ülkemiz Kürdistan’dan uzakta, Türkiye metropollerinde yaşamak zorunda kalan Eren yoldaşımız fikirsel ve ruhsal olarak hiçbir zaman Kürdistan’dan kopmamıştır. Soykırımcı Türk devletinin tüm asimilasyoncu politikalarına rağmen ülkemiz Kürdistan’ın toplumsal ve siyasi gerçekliğini derinden hisseden Eren yoldaşımız halkımızın özgürlük mücadelesine de kayıtsız kalmamıştır. Bunun için daha gençlik dönemlerinin başlarından itibaren çeşitli faaliyetlerde bulunmuş, kısa zamanda Apocu kültür ve ahlakla kişiliğinde önemli devrimler meydana getirmiştir. Eren yoldaşımız halkımıza saldırıların en yoğun olduğu bir dönemde, halkımızın kazanımlarını korumanın en doğru yolunun gerilla saflarına katılmak olduğuna karar vermiş ve büyük bir kararlılıkla Kürdistan dağlarıyla buluşmuştur. Önder Apo’nun felsefesiyle kişiliğini oluşturan Eren yoldaşımız gerilla ortamında da aldığı askeri ve ideolojik eğitimlerle yetkin bir Apocu militan olmayı başararak dönemin görev ve sorumluluklarına büyük bir kararlılık ve ciddiyetle yaklaşarak zaferde kilitlenmeyi başarmıştır.

Karker yoldaşımız, sömürgeci Türk devletinin soykırımcı politikalarını en yoğun bir şekilde pratikleştirdiği, Şark Islahat Planı’nın önemli uygulama merkezlerinden biri olan Malatya’da dünyaya gelmiştir. Ülkemiz Kürdistan’dan uzaklarda, Avrupa’da Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni tanıma fırsatı bulan Karker yoldaşımız kısa zamanda Önder Apo’nun insanlara ruh kazandıran özelliğini görmüş ve büyük bir etkilenme ile partiye katılım kararı almıştır. Katılımıyla birlikte çeşitli alanlarda birçok faaliyette bulunan Karker yoldaşımız Kürdistan’a ve özellikle dağlara olan özlemini her fırsatta dile getirmiştir. Bunun için büyük bir mücadele veren Karker yoldaşımız sonunda Kürdistan dağlarıyla buluşmasını bilmiştir. Gerilla saflarına katıldıktan sonra dağ yaşamına kısa sürede adapte olan Karker yoldaşımız büyük bir manevi güç ile içerisine girdiğimiz zafer hamlesinin tüm görev ve sorumluluklarını yerine getirmenin bilincini en derinden hissetmiştir. Yer aldığı her çalışma alanında Apocu militanlığın ilke ve ölçülerinden taviz vermeyen Karker yoldaşımız, bu duruş ve katılım tarzıyla Önder Apo’nun iyi bir yoldaşı olmayı başarmıştır.

Tolhildan yoldaşımız da Amed’de yurtsever ve bedel ödeyen bir ailede dünyaya gelmiştir. Ailesinin bu özelliklerinden kaynaklı Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni yakından tanıma fırsatı bulmuştur. Hareketimizin şehadet gerçekliğine doğru bir yaklaşım göstererek, amcasının şehadetinden sonra onun silahını kaldırıp işgalci Türk devletine karşı savaşmayı kendisine esas alan Tolhildan yoldaşımız bu isteğini gerçekleştirmek için gerilla saflarına katılmıştır. Gerilla saflarına katıldıktan sonra Önderlik ideolojisini daha iyi tanıma fırsatı bulan Tolhildan yoldaşımız Önder Apo’nun felsefesini yaşamsallaştırmak için yoğun bir çabanın içerisinde olmuştur. Aynı zamanda yeni dönem gerillacılık anlayışına büyük bir inançla bağlı olan Tolhildan yoldaşımız, zaferin ancak profesyonel gerillacılıkla mümkün olabileceğine inanmıştır. Bunun için askeri ve ideolojik eğitimlere büyük bir istek ve coşkuyla katılmış, yetkin, uzman ve her anlamıyla profesyonel bir gerilla olmak için yoğun bir emek sarf etmiştir. 2021 yılının zafer yılı olacağına her anlamıyla inanan Tolhildan yoldaşımız mücadelesi ve kararlılığıyla gerilla öncülerinden biri olmayı başarmıştır.

Bizler de bu kahraman yoldaşlarımızın hayali olan zaferi mutlaka gerçekleştireceğimizin sözüyle başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyoruz."