Şehit düşen gerillanın kimliği açıklandı

PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi, PKK gerillası Hêja Nasif Faik Ali Hüseyin (Militan Cudi)'in 2019 yılının Kasım ayında şehit düştüğünü duyurdu.

PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi yaptığı yazılı açıklama ile PKK gerillası Militan Cudi'nin (Hêja Nasif Faik Ali Hüseyin) 2019 yılının Kasım ayında işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na dönük saldırıları sonucu şehit düştüğünü bildirdi.

Türk devletinin saldırılarında işbirlikçilerin de rolü olduğuna dikkat çeken PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi, şehit Militan Cudi'ye ilişkin şu açıklamada bulundu: "PKK gerçeği şehit gerçeğidir ve şehitler gerçek PKK’lilerdir. Bu gerçeklik üzerine inşa olan bir partinin tarihsel ve toplumsal olarak kazanması kesindir. PKK’de şehitlere verilecek anlam dünyasına, anılarına sahip çıkmak, anılarına yarım kalan hayallerini tamamlamak ve amaçlarını gerçekleştirmekle ilk adım atılabilir.

Partimizin değerli öncü militan kadrosu ve komünal tarihsel değerlerin yaşayan temsilcisi, Başûrê Kurdistan’ın direnen toplumsallığının en güzel örneği olan Militan yoldaşı, 2019 yılının Kasım ayında Medya Savunma Alanları’nda gerçekleşen hava saldırısında şehit verdik. Başta Militan arkadaşın ailesi şahsında Başûrê Kurdistan halkımız olmak üzere, Partimize, yoldaşlarımıza ve tüm halkımıza başsağlığı diliyor ve anılarına sahip çıkmanın her türlü mücadelesini vereceğimizin sözünü yineliyoruz.

Militan Cudi yoldaş, Başur Kürdistan’ın Halepçe kentinde dünyaya gelmiştir. Halepçe’nin Kürdistan tarihindeki yerini, anlam ve önemini bilen ve bu tarihsel toplumsal bilinçle yaşamı ele alan bir duruşu vardır. Çocukluğundan itibaren Kürdün özgürleşmeyişi, Halepçe katliamı başta olmak üzere, Enfal ve daha birçok katliama dair anlatıyı dinleyerek büyümüştür. Militan yoldaşta dinlediği hiçbir şey söylendiği haliyle kalmamış, tarihte yaşananlara bir Kürt genci olarak cevap verilmesi gerektiği inancına ve kararlılığına dönüşmüştür."

ANI ANINA İDEOLOJİK MÜCADELE İÇİNDE OLDU

Militan Cudi'nin 2009 yılında PKK ile tanıştığı ve yıllarca toplumsal sahada faaliyet yürüttükten sonra 2015 yılında gerilla saflarına katıldığı belirtilen açıklamada, "İhanet ve işbirlikçiliği derinden bilince çıkarmış ve özgür kürtlüğün geleceğini PKK’de görmüştür. Militan yoldaş bu konuda adı gibi keskin, net bir tutuma sahiptir. Büyük bir bilinç ve inançla PKK çizgisinin savunuculuğunu bulunduğu her ortamda yapmış, kavgacı kişiliğiyle anı anına bir ideolojik mücadele içinde olmuştur.

PKK devriminin öncelikle zihniyet devrimi olduğu bilinciyle kendini Önder Apo paradigmasında yaratmanın büyük çabasını vermiştir. Partinin propaganda ve ajitasyon çalışmalarında yer almasında ve çalışmalarını büyük başarıyla yürütmesinde, büyük gelişmelere açık duruşunda bunun payı büyüktür. Militan yoldaş, zihniyet devrimine inanan ve bunu duruşuyla sergileyen güçlü bir PKK gerillasıdır. Büyük şehidimiz Helmet yoldaşın öncülüğünde kendini geliştiren ve büyük iddiayla özgürlük öncülüğünü yapmayı hedefleyen bir yoldaşımızdır.

Başûrê Kurdistan’ın tüm alanlarında kalmış, bulunduğu her yerde küçük büyük ayrımı yapmadan tüm görevlere devrim ruhuyla koşmuştur. Katıldığı yıl Ali Çiçek akademisinde gördüğü eğitimin verdiği coşku ve bilinçle iddialı bir başlangıç yapmıştır. 2017 yılında Gurbeteli Ersöz Basın Akademisi eğitimi görerek kendi kişiliğinde yarattığı bilinç birikimini partinin propaganda ve ajitasyon çalışmalarına katmayı esas almış, bu eğitimin de hakkını yaptığı çalışmanın her anında vermiştir" ifadeleri yer aldı.

YAŞAMI İLE ÖRNEK BİR DURUŞ SERGİLEDİ

"2019 yılında Militan arkadaşı şehit verdiğimiz saldırıyı faşist Türk devleti yapmıştır. Ancak Türk devleti, işbirlikçi, ihanetçi kesimleri örgütleyerek Kürt halkı içinde ajanlaştırma geliştirmese böyle bir saldırıyı gerçekleştiremezdi" denilen açıklamada son olarak şunlar belirtildi: "Kürdistan tarihinde ihanet ve işbirlikçiliğin konumu, duruşu, zafere en yakın dönemlerde nasıl da hortlatıldığı bilinmektedir. Bizler tam da böyle bir süreçten geçmekteyiz. Önder Apo paradigmasının evrenselleştiği, PKK çizgisinin büyük bir direniş kültürü yaratarak Ortadoğululaştığı, dünyalılaştığı bir dönemde halkımız içine sızdırılan ihanet ve işbirlikçilik, bir yandan adeta halkımızı zehirlemekte, bir yandan da halkımızın çok değerli evlatlarının canına kast etmektedir.

İşbirlikçi ihanetçi kesimlerin halkımıza dayattığı ihanete, ajanlaştırmaya karşı verilecek en doğru tutum, Militan yoldaş şahsında ortaya konulmuştur. Militan yoldaş yaşamıyla, duruşuyla, katılımıyla, düşünce biçimiyle, emek anlayışıyla örnek bir yoldaştır. Adını en fazla hak eden, adına en fazla yakışan PKK militanlarından, Önder Apo savaşçılarından biri olmuştur. Militan yoldaşın şehadeti mücadelemiz açısından büyük bir kayıp olduğu kadar şehadetine anlam verme mücadelemiz de zaferi yakınlaştıracak bir iddia düzeyi yaratmaktadır.

Bu saldırılara karşı halkımızın daha fazla bilinçlenmesi, faşist ırkçı Türk rejiminin saldırılarının farkında olması, bu saldırılar karşısında özgür Kürtlük temelinde tutum göstermesi gerekmekte, yine halk içinde bu tarz kişiliklere yaşam hakkı tanımaması gerekmektedir. Bizler de bu saldırılar karşısında şehit yoldaşlarımıza layık olma temelinde mücadeleyi büyütme, intikamlarını alma sözümüzü yineliyor, Militan yoldaş şahsında tüm şehitlerimizin anıları önünde saygı, sevgi ve minnetle eğiliyor, özgür Kürdistan ve özgür Önderlik sözümüzü bir kez daha yineliyoruz.

Militan arkadaşın şehadetine doğru cevap verme amacıyla, Halepçe ve Başûrê Kurdistan başta olmak üzere tüm Kürdistan gençliğini, kadınları, faşizme ve işbirlikçilerine karşı olan herkesi özgürlük saflarına akarak kendini özgürleştirme ve özgür Kürdistan davasına katılarak tarih inşasına katılmaya, Militan’ların intikamını almaya, ihanetçi ve işbirlikçi çizgiyi Kürdistan’dan söküp atmaya ve özgür yaşamı inşa etmeye çağırıyoruz."

Şehit düşen gerillanın kimlik bilgileri şöyle:

Adı-soyadı: Hêja Nasif Faik Ali Hüseyin

Kod adı: Militan Cudi

Anne adı: Nigar

Baba adı: Nasif Faik Ali Hüseyin

Doğum yeri: Halepçe

Doğum tarihi: 1994

Şehadet yeri ve tarihi: Medya Savunma Alanları, Kasım 2019