Şengal Şehit Aileleri Komitesi: Şehitlerin mücadelesini sürdüreceğiz!

Şengal Şehit Aileleri Komitesi, Sinun ve Kelar şehitlerini andı, mücadeleyi sürdürme sözünü bir kez daha yineledi.

Şengal Şehit Aileleri Komitesi, KDP ve Kazımi hükümeti arasında imzalanan 9 Ekim anlaşmasına dikkat çekerek, “KDP, Türk devleti ve Kazımi arasında imzalanan bu kirli anlaşma, 2020 yılından bu yana devrededir. Êzidi toplumunun ve özgürlük isteyenlerin düşmanları Önder Apo’nun özgür yaşam felsefesini yıkmak için saldırılar düzenliyorlar. Bunu gerçekleştirmek için Kürdistan’ın dağlarından tüm alanlarına dek çocuklara, kadınlara ve topluma yönelik saldırılar yapıyorlar. Ancak özgürlük gerillalarının direnişiyle karşılaşan devletin bu planı elinde patlamıştır” dedi.

Açıklamada şu hususlara dikkat çekildi:

"Türk devletinin Zap, Avaşin, ve Metina’da yenilgi yaşadığı için Mexmur, Şengal, Çemçemal ve Êzidi halkına yönelik saldırılar düzenlediğini ifade eden şehit aileleri komitesi, şunları belirtti: “Şehit Aileleri Komitesi olarak saldırılar karşısındaki sessizliği kınıyoruz.

Türk devletinin Kelar’a yönelik saldırısında Ferhat Şiblî, şehitler kervanına katıldı. Bunun yanı sıra 15 Haziran’da Sinun’a yönelik yapılan saldırıda da 12 yaşındaki Seleh katledildi. Aynı saldırıda yaralanan 7 kişiden biri olan İbrahim Derwêş de dün şehit düştü. İşgalci Türk devletinin saldırılarında şehit düşenleri saygıyla anıyoruz. Ailelerine ve yurtsever Kürt halkına başsağlığı diliyoruz ve mücadeleyi sürdürme sözümüzü bir kez daha yeniliyoruz.”