Şengal’de işgale karşı yürüyüş

Şengal’de Türk devletinin işgaline karşı düzenlenen yürüyüşte Kürdistan Özgürlük Gerillası direnişi sahiplenildi.

Êzidî Gençlik Birliği (YCÊ) ve Êzidî Genç Kadınlar Birliği (YJCÊ) öncülüğünde Borik Gençlik Merkezi tarafından dün bir yürüyüş düzenlendi. Türk devletinin işgal saldırılarının protesto edildiği yürüyüşte KDP’ye tepki gösterildi. Eylemde, gerillanın tüm Kürdistan için direndiği mesajı verildi.

Borik Halk Meclisi önünde başlayan yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri taşındı. Yürüyüş boyunca Metina, Avaşin ve Zap’ta gelişen gerilla direnişi lehine sloganlar atıldı.

‘BU SAVAŞ KÜRDÜ BİTİRME SAVAŞIDIR’

Yürüyüş Daqa Halk Meclisi önünde sona ererken, burada YCÊ ve YJCÊ adına açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada gerilla direnişi selamlanarak "İşgalci Türk devleti yeniden bir işgal saldırısına başladı. KDP de Türk devleti ile birlikte hareket ediyor. Türk devleti Önder Apo’nun fikirlerini ve özgür yaşamak isteyen halkı soykırıma uğratmak istiyor. Kürt halkı yıllardır ataerkil sisteme karşı mücadele ediyor. Şimdi de Türk devletinin barbarlığıyla karşı karşıya. KDP yönetimi sanki savaş PKK’ye karşıymış gibi yansıtmak istiyor. Güney Kürdistan halkımız bu yalanlara kanmamalıdır. Bu savaş Kürdü bitirme savaşıdır. Êzidî gençleri ve genç kadınları olarak gerillaya yönelik saldırıları kendimize yapılmış saldırılar olarak görüyoruz. Eğer istenirse, gerillanın yanında savaşmaya hazırız’’ denildi.