Şengal’de ‘Mam Zeki’ anması

Êzidî Toplum Koordinasyonu ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zeki Şengali şehadetinin 3’üncü yıl dönümü dolayısıyla Şengal Dağı’nda kitlesel bir tören yapıldı.

Şengal Dağı’ndaki tören Şengal Şehit Aileleri Kurumu öncülüğünde gerçekleşti.

Êzidî Toplum Koordinasyonu ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zeki Şengali, Şehit Berxwedan ve Şehit Dilgeş Şehitliği’nde saygı duruşu ve askeri törenle anıldı.

Törende YBŞ ve YJŞ komutanlıkları adına bir konuşma yapan Arif Şengali, “Mam Zeki Koço şehitleri ailelerinin acısına ortak olmak için Koço köyüne  giderken işgalci Türk devleti tarafından hedef alındı” diye hatırlattı.

Şengali, “Mam Zeki Êzidî toplumu için büyük bir değerdi. Onu yalnızca bir şahsiyet olarak görmüyoruz. Bizim için bir okuldu. Bugün Mam Zeki’nin binlerce savaşçısı ve öğrencisi onun yolundan mücadele ediyor” diyerek sözlerini sürdürdü.

Arif Şengali, şunları ifade etti: “Mam Zeki öncü biriydi ve bu toplum için gece gündüz çalışıyordu. Bu emeğini hazmedemeyen düşmanlar tarafından hedef alındı. Mam Zeki Êzidî toplumunun güvenlik ve kendi kendini yönetme gibi sorunlarını çözmek için rol sahibiydi ve değerli bir misyonu vardı. Bu yüzden düşman Mam Zeki’yi hedef alarak Êzidî toplumunu güvenliksiz ve ittifaksız bırakmak istedi. Mam Zeki her zaman ittifak ve birlik için çalışma yürütürdü. İşgalci Türk devleti 15 Ağustos diriliş bayramını Koço katliamının ve Mam Zeki’nin şehadetinin gölgesinde bırakmak istedi. 15 Ağustos Türk devletinin faşizmine karşı bir halkın direniş çığlığıydı. Bundan sonra 15 Ağustos ruhuyla Mam Zeki ve Mahirleri anacağız, şehitlerin intikamını alacağız.”

Êzidî toplumunun da 2014’ten öncesi gibi olmadığının altını çizen Şengali,  “Bu toplumu kendi çıkarları için kullanabileceklerini düşünenler şunu çok iyi bilsinler ki yanlış düşünüyorlar” dedi.

Şengali, “Herkes bilsin ki biz mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Kendini Êzidî olarak tanımlayıp Êzidîlere karşı olanlara çağrım, kirli dilleriyle güçlerimizden bahsetmesinler” diye ekledi.

Arif Şengali şöyle noktaladı: “Toplumumuz için verdiğimiz direnişin meşru olmadığını söylüyorlar. Onlar iyi bilsinler ki eğer yanlış yoldan dönmeseler toplum onlardan hesap soracaktır. YBŞ ve YJŞ olarak meşruiyetimizi halkımızdan alıyoruz. Toplumumuzu korumak için sonuna kadar direneceğiz.”

Törende yapılan konuşmalardan sonra şehitlikler ziyaret edildi. Gün boyunca Mam Zeki Şengali anısına çeşitli etkinlikler yapılacak.