Şengal Halk Meclisi: Halkımız kazanacak

Şengal Halk Meclisi, işgal saldırılarını ve ihaneti kınarken, "Saldırılar karşısında kazanan halkımız olacaktır" dedi.

Şengal Halk Meclisi öncülüğünde yapılan basın açıklamasında işgalci Türk devletinin saldırıları ve Kazimi hükümeti ile KDP’nin iş birliği kınandı.

Eyleme aralarında Êzidî Kadın Özgürlük Hareketi (TAJÊ), Êzidî Gençler Birliği, PADÊ, Şengal Halk Belediyesi üyeleri, dil ve eğitim kurumu öğretmenlerinin bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Açıklamada Kazimi hükümeti ve KDP’nin saldırılardaki rolüne değinilerek direniş mesajı verildi.

Ortak açıklama, PADÊ üyesi Ali Hüseyin tarafından okundu. Açıklamanın başında işgalci Türk devletinin Süleymaniye’den Maxmûr’a, Şengal’den ve Rojava’ya kadar Irak’ın dört bir yanını sınır tanımadan bombaladığı belirtildi.

'HAVA SAHASI BİR AN ÖNCE TÜRK DEVLETİNE KAPATILMALI'

Irak hava sahasının Türk devletine açılmasına da değinilen açıklamada, “Türk devletinin bu alanları bombalamasının önünü açan en büyük sorumlu Kazimi hükümeti ve KDP’dir. Kazimi hükümeti ve KDP’nin tutumlarını netleştirmesi gerekiyor. Irak devleti hava sahasını bir an önce Türk devletine kapatmalıdır" denildi.

'HALK ARALIKSIZ DİRENİYOR'

Saldırılar karşısında halkın direnişinin devam ettiği vurgusu yapılarak, “Yurtsever halkımız tüm saldırılara rağmen aralıksız bir şekilde mücadele etmeye devam ediyor. Saldırılar karşısında kazanan halkımız olacaktır. Süleymaniye’ye ve Çemçemal’e yönelik saldırıları kınıyor, Şengal halkı olarak ailelerine başsağlığı diliyoruz” denildi.