Şengal halkından YBŞ'ye ziyaret

Şengal halkı, Türk devletinin Şengal'e dönük saldırı tehditlerine karşı YBŞ merkezini ziyaret etti. Halk ve savaşçılar, "İşgale izin vermeyeceğiz" vurgusunda bulundu.

İşgalci Türk devletinin soykırım saldırılarının olduğu Şengal'de, halkın protesto eylemleri de sürüyor.
Xanesor’da bulunan YBŞ-YJŞ merkezini ziyaret eden Şengal halkı, kurum ve meclis üyeleri burada bir açıklama yaptı.
Ziyaretçiler adına açıklamayı okuyan Semir Derwiş, “Türk cumhurbaşkanı Erdoğan çetelerin başkanıdır” diyerek, topraklarının işgaline karşı direniş kararlılıklarını beyan etti.


'SONUNA KADAR GÜÇLERİMİZİN ARKASINDAYIZ'

Açıklamada şöyle denildi: “Bir kez daha faşist şef Erdoğan, Şengal’e karşı işgal saldırılarını, tehditlerini yapıyor. Êzidî halkı olarak, onların saldırı ve tehditlerinden korkmuyoruz. Sonuna kadar savunma güçlerimizin arkasında duracağız. Erdoğan Osmanlı hayalini yenileme peşinde ama biz bu hayalin topraklarımızda gerçekleşmesine izin vermeyeceğiz."


'ŞENGAL DİRENİŞ KALESİDİR'


YBŞ komutanlarından Dijwar Feqîr ise her türlü saldırıya karşı YBŞ olarak halkı savunmaya devam edeceklerini söyledi. Feqir, “Şengal üzerinde saldırı iddiaları var, halkımızın tehditlere karşı tutumları kutsaldır. Halkımızı hedef alan her saldırıya karşı tutumumuz açık ve nettir. Şengal direniş kalesidir, her kim ki topraklarımızı işgal etmeye çalışırsa, Êzidxan fedailerini karşısında bulacaktır” dedi.


"Eğer bir saldırı olursa, Êzidi halkı, askeri güçler ile sivilleri ayırmayacaklarının bilincindedir. Bundan dolayı, halkımızın tutumu öne çıkıyor" diyen Feqîr, “Halkımızın YBŞ-YJŞ ve Asayiş’e olan ziyaretleri bizim için büyük bir moraldir” vurgusunda bulundu.


YBŞ merkezi önünde toplanan halk, ‘Bijî berxwedana Şengalê’, ‘Bijî berxwedana YBŞ û YJŞ’ sloganları attı.