Şengal şehitlerini binlerce kişi son yolculuğuna uğurladı

İşgalci Türk devletinin bugün Şengal’e yönelik düzenlediği saldırıda şehit düşen YBŞ Komutanı Seîd Hesen ile YBŞ savaşçısı Îsa Xwedêda Şengal dağında binlerce kişinin katıldığı tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

İşgalci Türk devleti bugün öğle saatlerinde Şengal merkezde seyir halinde olan bir askeri araca dönük gerçekleştirdiği saldırıda YBŞ Komutanı Seid Hesen ile YBŞ savaşçısı İsa Xwedêda şehit düştü, 3 sivil ise yaralandı.

Otopsi işleminin ardından her iki şehidin cenazesi binlerce kişinin katıldığı ve yüzlerce aracın oluşturduğu konvoy ile Şengal dağında bulunan Şehit Dilgeş ve Şehit Berxwedan Şehitliği’ne doğru yola çıkarıldı.

Şehit cenazelerinin şehitliğe ulaşmasının ardından binlerce kişinin katıldığı bir askeri tören düzenlendi.

Törende YJŞ Komutanlığı adına konuşan Viyan Hebabî, hem büyük bir üzüntü hem de düşmana karşı büyük bir kin duyarak her iki kahraman şehidi uğurladıklarını belirtti.

“Meleke Tavus yolunda hayatlarını veren iki kahraman şehidimizi uğurluyoruz” diyen Hebabî şöyle devam etti: “Heval Seid, Êzidî halkımız içinde çok seviliyordu. 73. Ferman’ın intikamını almak ve Êzidî halkımızın birliği için gecesini gündüzüne katıp mücadele ediyordu. Ferman’ın ilk gününden bugüne kadar sürekli olarak direniş içerisinde yer aldı. Irak hükümetinden bir beklentimiz kalmadı. Eğer Irak gerçek anlamda bir devlet olsaydı faşist ve işgalci Türk devleti sınırları geçerek halkımıza saldıramazdı.”

Şengal Özerk Yönetimi adına konuşan Heso İbrahim ise şehit Seid ile şehit İsa’nın direnişçi ve mücadeleci bir ailenin üyesi olduklarını belirtti.

Heso İbrahim, “Nasıl ki geçmişte ataları direndiyse bugün de şehit Seid ve şehit İsa direndiler. Her iki arkadaşımız da kahramanca Êzidî halkımızı savundular” dedi.

Konuşmalar ardından her iki şehit, binlerce kişi tarafından toprağa verildi.