Şengal Özerk Meclisi Yürütme Konseyi Ferhat Şiblî’yi andı-YENİLENDİ

Şengal Özerk Meclisi Yürütme Konseyi: Ferhat Şiblî’nin şahsında tüm şehitleri bir kez daha anıyoruz. Şengal Özerk Yönetimi kurumları ve halkı adına şehidin dirençli ailesine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Şengal Özerk Meclisi Yürütme Konseyi, yaptığı yazılı açıklamayla Şehit Ferhat Şiblî’yi andı. Açıklamada şunlar belirtildi: “Herkes Şehit Ferhat Şiblî’yi, Rojava’daki örülen özgür yaşamdaki mücadelesiyle tanıdı. Emeğiyle Kuzey ve Doğu Suriye halklarının kalbine yerleşti. Emeğiyle öncü bir devrimci oldu ve Rojava’daki emeği sayesinde Êzidi halkımız Özerk Şengal’in inşasına doğru ilerledi.

Yıllarca halka hizmet etti ve bu uğurda şehit düştü. Nasıl ki bizlerin öncü komutanları Merwan, Seid, Zeki ve Serdeşt hedef alındıysa aynı çerçevede Şehit Ferhat da hedef alındı. Bu saldırılarla Ortadoğu halklarının haklarını talep etmesinden vazgeçmelerini istiyorlar. Ancak halkımız öncülerinin mücadelesini sürdürme kararlılığına ulaşmıştır.

Şehit Ferhat Şiblî’nin dirençli ailesi, toplumun özgürlüğü için büyük emek verdi. Halkımız çetelerin kuşatması altındaydı. Şehit Ferhat’ın kardeşi İsam Şiblî, YPG safları içerisinde yönünü Şengal’e verdi. Halkımız için Rojava’ya doğru insani koridorun açılması için ortaya konulan direnişte şehit düştü. Bu şehitler sayesinde halkımız bugün ayakları üzerinde durabilmiştir. Bu temelde Ferhat Şiblî’nin şahsında tüm şehitleri bir kez daha anıyoruz. Şengal Özerk Yönetimi kurumları ve halkı adına şehidin dirençli ailesine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz.”