Şengal Yönetimi: Milyonlar Önder Apo'nun felsefesiyle direniyor

Uluslararası komployu kınayan Şengal Özerk Yönetimi, "Êzidî halkı başta olmak üzere milyonlarca insan, Önder Apo’nun fikri ve felsefesiyle direniyor" dedi.

Şengal Özerk Yönetimi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Öncelikle Şengal Özerk Bölgesi olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komployu kınıyoruz. Önder Apo’nun şahsında başlatılan uluslararası komployla bugün direnen tüm halkları hedef alan bu kirli savaşı kınıyor ve bir kez daha İmralı duvarlarını kırarak Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayacağımız sözünü yineliyoruz" denildi.

'ÊZİDÎ HALKI ÇÖZÜMÜ ÖNDER APO'DA BULDU'

"Önder Apo, tüm zorluklara ve zorluklara rağmen faşist Türk devletinin tüm zulmüne karşı yokluktan var olan ateşten bir irade yaratarak fikirleriyle İmralı Cezaevi’ni bir mücadele ve direniş mekanı haline getirdi" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Bugün Êzidî halkı başta olmak üzere milyonlarca insan Önder Apo’nun fikri ve felsefesiyle, zulme, katliamlara ve zorbalığa karşı direniyor" mesajı verildi.
Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
"Biz bir halk olarak bugün Önder Apo’nun fikirleriyle ayakta duruyor, faşist Türk devletine ve Barzani ailesinin hain çizgisine karşı mücadelemizi her geçen gün artırıyoruz. Her ne kadar faşist Türk devleti, KDP ve Kazimi hükümeti 9 Ekim 2020 tarihinde Şengal’de uluslararası komployu sürdürmek istemiş olsa da Êzidî halkı ayaklanarak anlaşmaya karşı direniş gösterdi.  Bu Önder Apo’nun fikirleri sayesinde oldu. Önder Apo, mücadelesi ve direnişi ile uluslararası komployu nasıl yenilgiye uğrattıysa, bugün Şengal’de Önder Apo’nun düşünceleri ve halkımızın mücadelesiyle halkımızın yok edilmesini amaçlayan anlaşmada öyle yenilgiye uğratıldı.
Bizim yok edilmemiz için söz veren uluslararası güçler, bugün tüm hayallerini ve özlemlerini yokluğumuz üzerinden kendilerini inşa etmek için yapıyorlar. Tüm teknikleri ve kirli savaş yöntemleriyle Önder Apo’nun esir alınacağını hesaplasalar da Önder Apo bu planları boşa çıkardı. Êzidîler ise çözüm ve özgürlüğü Önder Apo’nun felsefesinde buldu.
Bu doğrultuda bir kez daha Önder Apo’nun şahsında gerçekleştirilen ve bugün Şengal üzerinde de sürdürülmek istenen uluslar arası komployu kınıyor, Êzidîlere ve direnen tüm halkalara seslenerek ‘Gün Önder Apo’nun özgürlük günüdür’ hamlesinin ruhuyla bu komplonun hesabının sorulacağını belirtiyoruz.”