Şengalliler: Irak hükümeti saldırıların ortağı

Türk devletinin Şengal'e yönelik saldırısına tepki gösteren Xanesorlular, saldırıya sessiz kalan Irak devletinin de katliamlara ortak olduğunu belirtti.

İşgalci Türk devleti dün saat 14.00 Şengal'e bağlı Xanesor köyünde bir sivil aracı hedef aldı.

İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile yapılan saldırıda Özerk Yönetim Konseyi Eşbaşkanı Merwan Bedel şehit düştü, Bedel’in araçta bulunan 2 çocuğu ise çevredekilerin müdahalesi sayesinde kurtarıldı.

Saldırıya tepki gösteren Xanesorlular, Türk devleti ile işbirliği yapan Irak devletinin de  katliamdan sorumlu olduğunu belirtti.

 

Irak devletinin desteği olmasa Türk devletinin bu kadar rahat bir şekilde saldırılarda bulunamayacağını söyleyen Xanesor Köyü'nden Xidir Hemet, "Merwan, çocuklarını okula götürdüğü sırada Türk devletinin saldırısına uğradı. Türk devleti Êzidî halkını sürekli hedef alıyor. Direnmemize, mücadele etmemize  karşı. Saldırı 9 Ekim Antlaşması'nın devamı. Bundan dolayı Irak hükümeti de saldırıdan sorumludur" diye konuştu.

IRAK NEDEN GÜVENLİĞİMİZİ ÖNEMSEMİYOR?

Türk devletinin katliamlarına sessiz kalan Irak hükümetine tepki gösteren Xanesorlu Zîna Ehmed, "Türk devleti nasıl bu kadar rahat bir şekilde köyümüzü bombalıyor? Buna karşı Irak hükümeti ise her zamanki sessizliğini koruyor. Buradan çağrıda bulunuyorum; madem Irak devleti bu ülkenin kimliklerini cebimize koydu, o zaman neden buradaki insanların güvenliğini önemsemiyor? Irak izin vermezse hiç kimse bu topraklara saldıramaz. Ancak Irak'ın sessizliği saldırılara yol açıyor" ifadelerini kullandı.

Saldırının ardından olay yerine ilk gelenlerden biri olan Selam Hesen ise saldırı anına ilişkin şunları dile getirdi: "Benim spor salonum buradaydı. Saat 2 civarında saldırı sesi duyunca dışarı çıktık. Bir aracın yandığını gördük. Hemen yardımlarına koştuk. Merwan'ın durumu iyi değildi. Hemen hastaneye götürdük. Çocukları da araçtan çıkardık. Çocuklara bir şey olmadı ama Merwan şehit düştü."