Şenyaşar: İktidarın milletvekili katliamcıdır

Direnişine devam eden Şenyaşar Ailesi, "Katliamı yapan iktidar partisinin milletvekili ve ailesidir" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa'daki adliye önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti, 245. gününde devam ediyor. Adliye önünde " Adalet istiyoruz" yazılı döviz ve Suruç'ta yaşanan olaya ilişkin fotoğrafların olduğu pankartla nöbet tutan aile, mücadeleyi sürdürme mesajı verdi.

Ferit Şenyaşar, Suruç Devlet Hastanesi'nde yaşanan katliama bütün kamuoyu, hastane çalışanları, Suruç Kaymakamı, valinin şahit olduğunu söyledi. Davayla ilgili 3 buçuk yıldır bir gelişmenin olmadığının altını çizen Şenyaşar, "Adliyeye her adımımızı attığımızda savcılar bizden kaçarak arka kapıdan gidiyorlar. Bu süreçte savcıların bizden kaçmaları normaldir, çünkü katliamı yapan iktidar partisinin milletvekilidir ve iktidarın gölgesine sığınarak davayı kapatmaya çalışıyor. Bu dava kapanmayacak. Adalet sağlanana kadar annemle birlikte burada mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

 Aile, sanal medya hesabından ise şu açıklamada bulundu:

"Savcılara kızıyoruz ama bir tarafıyla da katliamı yapan iktidar partisinin milletvekili ve ailesidir. Bu süreçte kimse hesap soramıyor. Hesap soramayanlar da yargı önünde bir gün hesap verecekler."