Şenyaşar Ailesi'nden dayanışma çağrısı

Direnişini sürdüren Şenyaşar Ailesi, herkes için adalet isteyerek, dayanışma çağrısında bulundu.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınlarının katliamında 2018 yılında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan Ferit Şenyaşar’ın sorumluların yargılanması talebiyle başlattığı adalet nöbeti 61’inci gününde devam ediyor. Şenyaşar Ailesi, sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle eylemlerini 30 Nisan’dan beri Suruç'taki evlerinde devam ediyor.

KATLEDİLENLERİN AİLELERİ İLE DAYANIŞMA

Şenyaşar Ailesi eylemlerinin 61’inci gününde sanal medya hesaplarından, Çorlu'da tren kazasında oğlunu ve eşini kaybetmesinin ardından adalet mücadelesi veren Mısra Öz, Giresun Eynesil ilçesinde evinin önünde ölü şekilde bulunan Rabia Naz Vatan, Taksim Gezi Parkı direnişi döneminde Eskişehir'de 19 yaşında öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde 23 Eylül 2019 tarihinde şüpheli şekilde ölü bulunan Özbekistanlı Nadira Kadirova ve AKP eski milletvekili Zülfükar İzol’un oğlu ve kardeşlerinin saldırısında yakınlarını kaybeden İzol ailesi adına açılan sanal medya hesaplarını etiketleyerek paylaşım yaptı.

 Paylaşılan mesajda şunlar belirtildi:

“#SenyasarAilesiİcinAdalet bizim gibi benzer mağduriyetleri yaşayan ve hak mücadelesi veren @Misra_oz @RabiaNaz @AliİsmailKorkmaz @Kadirova @Izolailesi ve ismini sayamadığımız herkes için ADALET istiyoruz. Gün dayanışma günüdür...”