Şenyaşar Ailesi'nin adliye binasına girişi yasak!

Adalet mücadelesini sürdüren Şenyaşar Ailesi'nin adliye binası girişinde oturması yine engellendi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamda yaralanan Ferit Şenyaşar’ın Urfa'daki adliye önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 520’nci gününe girdi. Anne ve oğlu, erken saatlerde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden adliye önüne geldi.  

Adliye girişinde yer alan merdivenlerde nöbeti başlatmak isteyen anne ve oğlu, 3’üncü gününde de engellendi. Adliye binası önünü ablukaya alan onlarca polis, anne ve oğlunun adliye binası kapısında oturmak için bahçeye girmesini engellemek istedi.

 Avukatları Serhat Kurt ile birlikte adliye bahçesine giren Şenyaşar Ailesi, polisler tarafından ablukaya alındı. Av. Kurt, ailenin yüz güne yakın oturdukları yerde neden engellendiklerini sormak için başsavcı ile görüşmek üzere adliyeye girdi. Şenyaşar Ailesi ise bina önünde oturarak nöbeti sürdürmek istedi. Ancak polisler, oturmanın "yasak" olduğunu savunarak, ailenin yere oturmasını engelledi.

Polisin tutumuna tepki gösteren Ferit Şenyaşar, annesinin 65 yaşında olduğunu ve ayakta bekleyemeyeceğini belirtti. Bir polis amiri annenin ayakta bekleyeceğini belirterek, polislere oturmaması için talimat verdi ve aileye kendisini şikayet edebileceklerini söyledi.

GAZETECİLERE ENGELLEME VE TEHDİT

Bu esnada görüntü almak isteyen Mezopotamya Ajansı (MA) Muhabiri Emrullah Acar, polisler tarafından engellendi. Genel Bilgi Taraması (GBT) yapılan Acar, alandan uzaklaştırılmak istendi. Adliye bahçesinde görüntü alınmasının "yasak" olduğunu iddia eden polisler, Acar’ı gözaltı ile tehdit etti. TCK 286’da duruşma esnasında ve sonrasında görüntü almanın yasaklandığını belirten Acar, çekim yapmaya devam etmesi üzerine, polisler fiziki müdahaleye başladı. Polisler, Acar’ın telefonuna el koymak istedi.

Cumhuriyet Başsavcısı vekili ile görüşen ailenin avukatı Serhat Kurt, başsavcı vekilinin polislere ailenin adliye binası içinde pankart ya da pankartsız oturmaları durumunda zorla dışarı çıkarılmaları talimatı verdiğini aktardı.

 'KAMERALARIN ÖNÜNDE KATLETTİLER AMA ADALET SAĞLANMADI'

Ferit Şenyaşar, “Son 3 gündür nöbetimiz ile ilgili müdahaleler yapılıyor. Yeni vali ve güvenlik şube amiri bizi buradan uzaklaştırmak istiyor. Talebimiz adalettir. Yüzlerce polis 3 gündür bizi engelliyor, biz adliyeye girdiğimizde adliye bahçesinde olağanüstü bir durum yaşanıyor. Ortada bir hukuksuzluk var. Bir katliam yapıldı, bu katliam güvenlik kameralarının önünde yapıldı. Toplum vicdanını rahatlatacak bir karar istiyoruz. Adalet gelene kadar mücadelemiz devam edecek. Daha önce gölge olduğu için adliye binası önünde nöbet tutuyorduk. Bugün avukatımız başsavcı vekili ile görüştüğünde, başsavcı vekili ‘iyi niyet’ diyerek, adliye binasının dışında oturmalarına izin vereceğiz diyor. Annenin 60 derece sıcakların altında oturması mı iyi niyet? Anne neden burada bekliyor? Neden 4 yıldır dava ile ilgili bir gelişme olmuyor? Neden hala gizlilik kararı var" şeklinde konuştu.

Ailenin sanal medya hesabından ise “Bize yaşatılan bu adaletsizliği görmek için, parti mensubu ya da siyasi kişiliğiniz olmasına gerek yok. İnsan olmak yeterli” denildi.