Şenyaşar Ailesi'nin direnişi 4. gününde

Emine Şenyaşar, AKP'lilerin katlettiği eşi ve iki çocuğu için adalet direnişini Urfa'daki adliye önünde sürdürüyor. Malatya'da görülen duruşma ise başladı.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi Hacı Esvet Şenyaşar ile çocukları Adil ve Celal Şenyaşar'ı kaybeden Emine Şenyaşar'ın adalet mücadelesi sürüyor. Şenyaşar, 4 gündür Urfa'daki adliye önünde oturma eyleminde. AKP'li vekilin kardeşi Mehmet Şah Yıldız'la birlikte toplam 4 kişinin hayatını kaybettiği olayların sadece işyerinde yaşananlar boyutuyla ilgili yürütülen soruşturma sonucunda toplam 2'si tutuklu 13 kişinin yargılandığı dava duruşması Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülecek. Davanın tutuklu sanıklarından Fadıl Şenyaşar için 150 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, AKP'li vekilin kardeşi Enver Yıldız'ın ise 12 yıl dolayında hapsi isteniyor.

DURUŞMA BAŞLADI

Annesi ile birlikte Urfa'daki adliye önünde oturma eylemi başlatan, davanın aynı zamanda tutuksuz sanıklarından Ferit Şenyaşar, görülecek duruşmaya katılmak üzere bugün Malatya'ya giderken, annesi Emine Şenyaşar diğer oğlu Mehmet Şenyaşar ile birlikte adliye önüne geldi.

Anne ve oğlunun adliye önünde bekleyişi sürerken, Malatya'da görülen dava duruşması başladı.

Duruşma öncesi adliye önü polis ablukasına alınırken, gazeteciler ise duruşma salonuna alınmadı.

 Dosyada tutuksuz yargılanan Ferit Şenyaşar ve Şenyaşar Ailesi'nin avukatlarının yanı sıra Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Urfa, Amed ve Antep barolarına bağlı avukatlar ile kimi aile üyeleri duruşmaya katılırken, katliamcı Yıldız Ailesi ve avukatları da duruşmaya katıldı.

HDP Milletvekilleri Mahmut Toğrul ile Ayşe Sürücü de duruşmayı takip etmek için Malatya Adliyesi’ne geldi.  

Saldırıda babası ve iki abisi katledilen ve kendisi de yaralanan, daha sonra da tutuklanan Fadıl Şenyaşar, duruşmaya tutuklu bulunduğu Elazığ Kapalı Cezaevi'nden, Enver Yıldız ise Osmaniye Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı.