Şenyaşar ailesini HDP’liler ziyaret etti

Urfa Adliyesi önünde “Adalet” nöbeti sürdüren Şenyaşar ailesini ziyaret eden HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, “Bu adalet değil üstünlerin hukuku. Gücünü, nüfusunu kullanarak hastane ile ilgili bir dava açılması engelleniyor” dedi.

AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki çocuğu katledilen Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde "Adalet" talebiyle başlattığı nöbet eylemi 37’nci gününde devam ediyor. 

Ramazanın ilk orucunu dün adliye binası önünde açan anne Emine Şenyaşar’a bugün oğlu Ferit Şenyaşar’ın yanı sıra kızı Perihan Yüzügüldü de eşlik etti. 

Sabahın erken saatlerinde adliye binası önüne gelen Şenyaşar ailesi, havanın sıcak olmasına rağmen gölge olmayan bariyerlerin önünde yere serdikleri sedirin üstüne oturarak nöbet eylemine başladı. 

“Adalet” yazan A4 kağıdı ve saldırı anına ait görsellerin yer aldığı dövizler yere seren Şenyaşar ailesi, adliye binasına giden yurttaş ve avukatlara maruz kaldıkları katliamı anlattı.  

Nöbet eylemini devam ettiren Şenyaşar ailesine destek ziyaretleri de sürüyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antep Milletvekili Mahmut Toğrul ile HDP Antep İl Örgütü ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Antep İl Örgütü temsilcileri Şenyaşar ailesini ziyaret etti.

‘BİZ SADECE ADALET İSTİYORUZ’

Emine Şenyaşar oruç tutmasına rağmen evde oturamadığını belirterek, “Burada oturmaya mecburum. Ramazan ayındayız belki bize acırlar ve oğlumu bırakırlar diyorum. İlk iftarımızı dün burada açtık. Oğluma ceza verdiler, üç yıldır göremedim. Bizi katledenlere neden ceza verilmiyor, hastane katliamının görüntüleri neden ortaya çıkarılmıyor? Bu hukuksuz sonucu çıkaranları Allah’a havale ediyorum” şeklinde konuştu. Abileri ve babası öldürülen Perihan Yüzügüldü ise,  “Her şeyi saklıyorlar, neden 3 yıldır açığa çıkmıyor. Katledilen abilerim ve cezaevine konulan kardeşimin suçu varsa gelsinler diğer iki kardeşimi de tutuklasınlar. Abilerim ve babam vahşi bir şekilde katledildi. Biz sadece adalet istiyoruz” diye konuştu. 

‘ÜSTÜNLERİN HUKUKU ADALETİ ENGELLİYOR’

HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul ise, 37 gündür yürek acısı ile "adalet" diye haykıran anne Emine Şenyaşar’ın mücadelesinin yanında olduklarını belirtmek için geldiklerini dile getirdi. Herkesin gözleri önünde 3 yıl önce bir vahşet yaşandığının altını çizen Toğrul, “Vahşet iki farklı dosyaya ayrıldı. Hastanede milletvekili Halil İbrahim Yıldız’ın akrabaları tarafından mülki amirlerin gözleri önünde katliam yapılmasına rağmen savcılık bugüne kadar tek bir dava açmadı. Hastane kayıtlarında her şey mevcuttur. Savcı '23 kişi tespit edildi' demesine rağmen dava açılmıyor. Bu adalet değil üstünlerin hukuku. Gücünü, nüfusunu kullanarak hastane ile ilgili bir dava açılması engelleniyor. Üstünlerin hukuku adaleti engelliyor” şeklinde konuştu. 

‘İÇİNDE ADALET YOK’

Yaşanan hukuksuzlukların bir gün son bulacağına dair umudu olduğunu vurgulayan Toğrul, devamında şunları söyledi: “Bugün Ramazan’ın 2’nci günü. Dün anne orucunu bu devasa adliye binası önünde açtı. Adliye binası üzerinde ‘Adalet’ yazıyor ama ne yazık ki içinde adalet yok. Anne 37 gündür 'adalet' diye haykırıyor. Annenin adalet arayışının takipçisi olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz.”