Şenyaşar ailesinin ‘Adalet’ nöbeti 17’inci gününde

Şenyaşar ailesinin Urfa Adliyesi önündeki “Adalet” nöbeti 17’nci gününde de devam ediyor. Katliam fotolarıyla adliye önünde bekleyen Şenyaşarlar, “Olayın içinde milletvekili olduğu için dava açılmıyor” dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 2018 yılında AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınları tarafından eşi Hacı Esvet, çocukları Celal ve Adil Şenyaşar’ın öldürülmesi ve olay sonrası oğlu Fadıl’ın tutuklanmasına ilişkin “adalet” arayan Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önündeki eylemi 17’nci gününde. 

Sabahın erken saatlerinde adliye binası önüne gelen Şenyaşarlar, yanlarında getirdikleri şövalelerin üzerine, "Suruç devlet hastanesinde insanlık suçu işlenmiştir. Geç gelen adalete de razıyız. Adalet nöbetimiz 17. Günde devam ediyor", "İş yerimizde başlayıp devlet hastanesinde ailece katliama maruz kaldık. Olayın için de milletvekili olduğu için dava açılmıyor", "Devlet hastanesinde gözümün önünde katledilen eşim ve çocuklarım için adalet istiyorum" yazılı dövizler yerleştirdi. 

Ayrıca şövalelerin üzerine katliamın yaşandığı güne ait fotoğraflar, Aile Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Vaka Raporu ve katliamda yaşamını yitiren Şenyaşar ailesinden kişilerin fotoğrafları asıldı.

Adliye girip çıkan yurttaşlar, şövalelerin üzerinde yer alan döviz ve fotoğrafları incelerken, Ferit Şenyaşar, maruz kaldıkları katliam ve dava dosyasına ilişkin bilgilendirmeler yaptı. Adliye binası önünde bulunan polislerin fotoğraflarını çekmesine tepki gösteren anne Emine Şenyaşar, "Katillerin fotoğrafını çekin" dedi. 

Uzun bir süre gözyaşlarını tutamayan anne Şenyaşar, yaktığı Kürtçe ağıtlarla kentte etkili olan yağmurun altında nöbetini sürdürüyor.