Şenyaşar: Kardeşlerimin katillerinden biri birkaç ay sonra cezaevinden çıkabilir

Annesi Emine Şenyaşar'la Urfa Adliye binası önünde 'Adalet Nöbeti' tutan Ferit Şenyaşar, “Sadece kardeşimin katili Enver Yıldız için 18 yıl ceza istendi, bu kişi cezanın üçte birini yatacak. Hatta birkaç ay sonra cezaevinden çıkacak” dedi.

Babası ve iki kardeşi AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve akrabaları tarafından 14 Haziran 2018'de katledilen Ferit Şenyaşar annesi Emine Şenyaşar'la birlikte 28 gündür Urfa Adalet Sarayı binasının önünde, katillerin yargılanması ve 37 yıl 9 ay hapis cezasına çarpıtılan tutuklu kardeşi Fadıl'ın bırakılması talebiyle 'Adalet Nöbeti' tutuyor.

Mahkeme heyeti üzerinde siyasi baskının olduğunu belirten Şenyaşar ''Eğer adil bir yargılanma olursa kardeşim Fadıl bırakılır. Dükkânımızın kamera kayıtları var. Görüntülerde biz 5 kardeşin kendimizi koruduğumuz net bir biçimde görülüyor” dedi. Tüm çabalarının meşru savunmaya yönelik olduğuna dikkat çeken Şenyaşar, verilen cezayı kabul etmediklerinin altını çiziyor.

İSTİNAF MAHKEMESİ’NE BAŞVURACAK

Adalet mücadelelerine devam edeceklerini belirten Ferit Şenyaşar, Pazartesi İstinaf Mahkemesi’ne başvuracaklarını bildirdi. Şenyaşar, AKP milletvekili İbrahim Halil Yılmaz ve akrabalarının 14 Haziran 2018'de bir aileyi yok ettiklerini hatırlatarak şöyle konuştu:

''Katliamı gerçekleştirenler ve katliamın gerçekleştirildiği yerler belli, görüntülerde her şey net bir biçimde görülüyor, buna rağmen mahkeme ailemizi suçladı. Mahkeme, haksız bir biçimde kardeşim Fadıl Şenyaşar'a 37 yıl ve 9 ay hapis cezası verdi. Suruç Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen katliamın hesabı sorulmadı. Her kesin gözü önünde bir katliam yapıldı. Bir aile yok edildi. Esas ve büyük katliam Suruç Devlet Hastanesi'nde işlendi. Bu katliamın soruşturmasını hala Urfa Cumhuriyet Savcısı yürütüyor. Bu soruşturmaya yönelik hala gizlilik kararı var.”

KATİLLERDEN BİRİ BİRKAÇ AY İÇİNDE CEZAEVİNDEN ÇIKACAK

Ortada bir katliam olmasına rağmen savcılığın iki farklı yerde dava açtığını belirten Şenyaşar şu bilgileri verdi: ''Bizim dükkanımza yapılan saldırı davası Malatya'da, hastaneye yönelik saldırı da Urfa da görülüyor. Yıldız ailesi tüm mobese görüntülerine el koymuş durumda. Malatya duruşmasına katıldım, mahkeme heyeti üzerinde siyasi baskı olduğunu hissetim. Bu sebeple adil bir kararın çıkmayacağı sonucuna vardım.”

Kardeşi Fadıl'a 37 yıl 9 ay hapis cezası verildiğini, kardeşleri ve babasını katledenlere ise ceza verilmediğini hatırlatan Fadıl Şenyaşar devamla şöyle konuştu: “Sadece kardeşimim katili Enver Yıldız için 18 yıl ceza istendi, bu kişi cezanın üçte birini yatacak. Hatta birkaç ay sonra cezaevinden çıkacak. Ailemin katili Suruç'ta en pahalı araçlara geziyor ama devlet güçleri bize yöneliyor ve bize saldırıyorlar.''

‘TÜM ÇABAMIZ MEŞRU SAVUNMAYA YÖNELİKTİ’

Ferit Şenyaşar dükkanlarında kendilerine yönelik saldırı gerçekleştiğinde kendilerini korumaya yönelik meşru savunma yaptıklarını söyledi. Eğer adil bir yargılanma olursa kardeşi Fadıl’ın serbest bırakılacağını ifade eden Şenyaşar “Dükkanımızın kamera kayıtları var. Görüntülerde biz 5 kardeşin kendimizi koruduğumuz görülüyor. Tüm çabamız meşru savunmaya yönelikti. Fakat mahkeme heyeti bunu kabul etmeyip bizi suçlayarak, kardeşime 37 yıl 9 ay ceza verdi” dedi.

Hiçbir biçimde verilen cezayı kabul etmediklerini ve sonuna kadar adalet istemini haykırmaya devam edeceklerini söyleyen Ferit Şenyaşar son olarak sivil toplum ve insan hakları örgütleri ve demokratik güçlere de 27 gündür Urfa Adalet Sarayı önünde gerçekleştirdikleri 'Adalet Nöbeti'ne sahip çıkma çağrısı yaptı.