Şenyaşarlar, 14 Haziran'daki anmaya çağırdı

Annesi Emine Şenyaşar ile birlikte Adalet Nöbeti tutan Ferit Şenyaşar, 14 Haziran’da yapılacak anmaya çağırdı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa'daki adliye önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 459’uncu gününde devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde Suruç’ta bulunan evlerinden adliye binası önüne gelen aile, nöbeti adliye binası merdivenlerine oturarak başlattı. Anne ve oğlu gün içinde adliyeye yolu düşen avukat ve halka adalet mücadelesi ve dava dosyaları ile ilgili bilgi aktarımında bulunuyor. Urfa Emek Platformu, katliamda yaşamını yitiren Hacı Esvet Şenyaşar ve çocukları Adil ile Celal için katliamın 4’üncü yıl dönümü olan 14 Haziran Salı günü anma programı düzenleyecek.
 
Ayrıca bugün akşam sanal medyadan #AdaletİcinUrfadayiz hashtag'i ile anmaya katılım çağrısı yapılacak. 14 Haziran‘da ise Suruç ilçesinde saat 10.00’da yaşamını yitirenlerin mezarları ziyaret edilecek. Devamında aynı gün saat 15.00'da adliye önünde kitlesel Adalet Nöbeti tutulacak ve ardından Urfa Barosu hizmet binasında bulunan Tahir Elçi Konferans Salonunda Şenyaşar Ailesi ve Adalet konulu forum düzenlenecek. Annesi Emine Şenyaşar ile birlikte 459 gündür kesintisiz Adalet Nöbeti tutan Ferit Şenyaşar, demokratik kitle örgütlerinde katliamın yıl dönümünde yapılacak etkinliklere katılım çağrısı yaptı.
 
'ADALETİ TÜM ÜLKEYE YAYALIM'

Suruç Devlet Hastanesi’nde 4 yıl önce yapılan katliamın yüzlerce kamu personelinin gözleri önünde yapıldığına dikkat çeken Şenyaşar, “Bu katliam üzerinden 4 yıl geçiyor ancak hâlâ gizlilik kararı var dosyada. Bundan dolayı adalet mücadelemiz devam ediyor. Buradan bütün demokratik kitle örgütlerine sesleniyoruz; 14 Haziran’da yapılacak anmada sesimize ses olsunlar. Büyük bir katliam yapıldı. Ortada bir insanlık suçu var. Bu anma gününde gelin adaleti birlikte getirelim. Adaletin güneşi Urfa’dan bütün ülkeye yayılsın” diye konuştu.
 
Ailenin sanal medya hesaplarından "Susan herkes suça ortaktır” mesajı verildi.