Şenyaşarlar: Adalate kadar nöbetteyiz

Şenyaşarlar direnişi sürdürürken, polis ailenin karla kaplı bloklara yazdığı yazıyı sildi. Ferit Şenyaşar, "Adalet yerini bulana kadar eylemdeyiz" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa'daki önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti 317. gününde devam ediyor. Anne Emine Şenyaşar, sağlık sorunları nedeniyle bugün adliye binası önüne gelemeyerek, Suruç ilçesinde bulunan evinde nöbeti sürdürdü.
Kentte dün gece saatlerinde yağan kar nedeniyle yolların güvenli olmamasına rağmen 42 kilometre yol alarak adliye önüne gelen Ferit Şenyaşar, nöbeti başlattı.

POLİS YAZIYA TAHAMMÜL EDEMEDİ

Şenyaşar, “317. gününde kutsal nöbetimiz devam ediyor. Kar yağış nedeniyle yollar güvenli değildi, annem sağlık sorunları nedeniyle evde kaldı. Ben ölümü göze alarak nöbet yerine geldim. Daha önce de koşullar ne olursa olsun adalet yerini bulana kadar bu saray önünden ayrılmayacağız, demiştik. Hak yerini, bulacak biz o zaman evimize gideceğiz” diye konuştu.
Ardından nöbet alanına gelen polisler, Şenyaşar’ın karla kaplı duvara yazdığı “317. gün” yazısını silmesini istedi. Şenyaşar bunu kabul etmezken, polisler yazıyı sildi.
Şenyaşar Ailesi'nin sanal medya hesabından, “Hakikatler kar altında. Yarın karlar eridiğinde hak yerini bulacaktır” denildi.