Şenyaşarlar Ailesi'ne dönük katliamın duruşması başladı

AKP’li Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının katliamıyla ilgili davanın duruşması başladı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınları katliam yaptı. Şenyaşar Ailesi fertlerine dönük katliamla ilgili Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşması başladı.

4’üncü duruşma öncesinde adliye önü ablukaya alındı. Saldırıda eşini ve 2 oğlunu yitiren anne Emine Şenyaşar, tutuksuz yargılanan oğlu Ferit Şenyaşar ile kimi aile üyeleri duruşmaya katıldı. Ailenin avukatları ile birlikte Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Urfa ve Antep Barosu'na bağlı avukatlar da duruşmaya katıldı. Duruşmaya, Yıldız Ailesi'nden kimi kişiler ve avukatları da katıldı.

GAZETECİ VE VEKİLLER ALINMADI

Basın mensupları ile HDP milletvekilleri Nuran İmir, Hişyar Özsoy ve partili eski vekil Behçet Yıldırım’ın duruşma salonuna girmelerine engel olundu.
 
Saldırıda yaralı olarak kurtulup, sonrasında tutuklanan Fadıl Şenyaşar, duruşmaya tutuklu bulunduğu Elazığ Kapalı Cezaevi'nden, Enver Yıldız ise Osmaniye Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBIS) aracılığı ile katıldı.