Şenyaşarlar'ın Adalet Nöbeti 513. gününde

Adalet Nöbetini sürdüren Ferit Şenyaşar, “Katliamı yapan iktidarın milletvekili ve ailesidir" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa'daki adliye önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti, 513’üncü gününde sürüyor. Anne ve oğlu, Elazığ F Tipi Cezaevinde tutulan Fadıl Şenyaşar’la telefon görüşmesi yaptıkları için nöbet yerine bir saat geç geldi. Adliyenin merdivenlerinde “Talimatlar değil kanun uygulansın. Adalet Nöbetimiz 513’üncü gününde” yazılı döviz ile nöbeti başlayan aileye, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Yöneticisi Serdar Tüm eşlik etti.

'İKTİDARIN MİLLETVEKİLİ KATLETTİ'

Adalet Nöbetinin zulüm altında devam ettiğini belirten Ferit Şenyaşar, “Annenin bu mücadelesini göremeyen Urfa’ya gelemez. Görmeyenlerin Urfa halkından bir beklentisi olmasın. Urfa’ya gelen seçilmişlere Urfa halkı ‘Bu anne niye adliye binası önünde bekliyor’ diye soruyor. Bu zulüm devam ettikçe AKP Urfa’ya gelemez, Cumhurbaşkanı ve AKP’li milletvekilleri Urfa’ya gelip halkın içine karışamaz. Katliamı yapan iktidarın milletvekili ve ailesidir. Ortada bir kanun varsa herkese eşit uygulansın" dedi.

Avukat Serdar Tüm, dava dosyasında yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekti, "Fadıl Şenyaşar’a ceza verildi. Karar hukuki değil siyasi saiklerle yapıldı" diye belirtti.