Şenyaşarlar'ın direnişi 157. gününde

Şenyaşar Ailesi'nin direnişi 157. gününde devam ediyor. Anne Emine Şenyaşar, "Bunlar zulümden başka bir şey bilmezler" dedi.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa'daki adliye önünde başlattığı ‘Adalet Nöbeti’ 157'nci gününde devam etti.

Sabah erken saatlerde bina önündeki “Şenyaşar Ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alana gelen aile, üzerinde saldırıda yaşamını yitiren Hacı Esvet ve oğulları Adil ile Celal Şenyaşar'ın fotoğraflarının bulunduğu, “14.07.2018 tarihinde Suruç Devlet Hastanesinin içinde baba ve 2 oğlu katledildi. 3 yıldır tek tutuklu yok. Üstünlerin hukuku son bulsun herkes için adalet” yazılı pankartı astı.


'BUNLAR ZULÜMDEN BAŞKA BİR ŞEY BİLMEZ'


Anne Emine Şenyaşar, “Biz uzun süredir burada adalet arıyoruz. Ailemden 3 kişiyi katlettiler. Diğer oğlumu da cezaevine koydular. Katliam yapanlar ise serbest bir şekilde geziyorlar. Vekillik insanları hastane de katletmek mi? Hiç görüşmüş hastanede insanların kurşunlanarak öldürülmesi? Böyle vekil mi olur? Bunlar zulümden başka bir şey bilmezler. Ben hastayım. Halim kalmadı. Oğlumu bıraksınlar. Hiç mi merhamet ve vicdan yok? Öleceksem de burada öleyim” dedi.


Aileye ait Twitter hesabından ise şöyle denildi: “Devlet hastanesinde katledilmiş 3 can var. 3 yıldır ortada dava yok. Adı Adalet Sarayı, sarayın içinde aleni bir şekilde üstünlerin hukuku işliyor. Yüreği yanmış anne ile adalet mücadelemiz 157’nci günde."