Şenyaşarlar'ın nöbetinde barolara çağrı

Şenyaşar Ailesi, direnişinin 143. gününde. Ailenin avukatı Serhat Kurt, baroları ailenin yanında olmaya çağırdı.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa'daki adliye önünde 9 Mart’ta başlattığı adalet nöbeti 143. gününde devam ediyor.

'YARGI KORKAK VE BAĞIMSIZ DEĞİL'

Şenyaşar Ailesi'ne bugün dosya avukatları Serhat Kurt da eşlik etti. Kurt, “Aile ile birlikte defalarca savcılık ile görüşme talebimiz oldu ancak yerine getirilmedi. Aile burada 5 defa gerekçe sunulmaksızın, keyfi olarak darp edilip gözaltına alındı, kimi zamanlar ise hastaneye kaldırıldı. Anne Emine Şenyaşar, 65 yaş üstü olması ve sağlık sorunlarına rağmen adalet mücadelesinden bir an olsun vazgeçmeyeceğini belirtiyor" dedi.

Yargının bağımsız olmadığını ve iktidardan 'korktuğunu' vurgulayan Kurt, "Bizim çağrımız; bütün baro, hukuk örgütü ve sivil toplum kuruluşlarının ailenin yanında olmalarıdır" diye belirtti.

Aile, sanal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: “Anne 143 gündür Şanlıurfa Adliyesi önünde, ağıtlarına  dayanamayan kaldırım taşları eridi. Talebi net; çocuklarını ve eşini hastanede katleden katillerin yargı önünde hesap vermesini istiyor. Yarın geç olabilir. Hemen şimdi adalet!"