Şırnak'ta 2 tutuklama daha

Şırnak'ta mahkemeye çıkarılan 6 kişiden 2'si tutuklanırken, emniyette tutulan 10 kişinin de gözaltı süreleri 4 gün uzatıldı.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Şırnak’ın Cizre, Silopi, İdil ve Beytüşşebap ilçeleri ile Siirt’te gözaltına alınanlardan 6 kişi daha akşam saatlerinde Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemlerinden sonra savcılığa sevk edildi.

İfade işlemleri tamamlanan Aziz Sönmez ile birlikte Hasan Aydın, Medya Hezar, İsmail Nerse, Agit Işıklı ve İdris Kayaalp Şırnak Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcılık ifadesinin ardından Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilenlerden Birca Belek Dil ve Kültür Derneği yöneticisi Aziz Sönmez ve Hasan Aydın tutuklanırken, Medya Hezer, İsmail Nerse, İdris Kayaalp ve Agit Işıklı ise adlı kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Emniyetteki işlemleri devam eden 10 kişinin ise gözaltı süreleri 4 gün daha uzatıldı.

NE OLMUŞTU?

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 9 Ocak'ta Şırnak’ın Cizre, Silopi, İdil ve Beytüşşebap ilçeleri ile Siirt’te yapılan ev baskınlarında 24 kişi gözaltına alınmıştı. 10 Ocak'ta Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre 3 kişi emniyetteki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Dün de adliyeye getirilen 5 kişiden 3'ü serbest bırakılırken 2 kişi tutuklandı. Bugün tutuklanan Sönmez ve Aydın ile birlikte bu soruşturma kapsamında 4 kişi tutuklandı.