Şırnak'ta siyasi soykırım protestosu

Şırnak'ta basın toplantısı düzenlenerek, siyasi soykırım operasyonları protesto edildi.

Şırnak ve Cizre, İdil, Silopi, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde yapılan siyasi soykırım operasyonlarında 20’yi aşkın siyasetçi gözaltına alındı. Kısıtlılık kararı getirilen dosyada, gözaltı süreleri dört gün uzatıldı. Operasyona tepki göstermek amacıyla HDP Şırnak İl Örgütü’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan HDP Şırnak İl Eşbaşkanı Sabahattin Deniz, şunları söyledi:

'BİZİ YILDIRAMAZLAR' VURGUSU

“Partimize yönelik siyasi kırım operasyonlarının hedefinde sadece HDP’nin değil partimiz şahsında bütün adalet ve demokrasi mücadelesini yürütenlerin olduğunu biliyoruz. Eşbaşkanlık ve eşit temsiliyet iradesine, ortaya konulan kadın özgürlükçü sisteme, kadın kırıma karşı kadınların ortak mücadelesine saldırı olduğunu da biliyoruz. Kendi iktidarını korumak için muhalifleri ve devrimcileri hedef alan AKP-MHP ortaklığı bu operasyonlar ile bizlerin mücadele inancını güçlendirmek dışında bir etkide bulunamaz.” .

HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş ise şöyle konuştu:

“Berivan Kutlu ve Meryem arkadaşımız gözaltına alınmış ancak polis ‘bizi darp etti’ demişler. Bir diğer arkadaşımız olan Faik Dursun arkadaşımız kanser hastası. Dursun arkadaşımız gözaltında kalamaz. Raporu olmasına rağmen gözaltına alındı. DTK 13 yıldır aktif olarak alanlarda çalışan bir kurum. Bütün çalışmaları bellidir. Ama şimdi DTK'yi illegalize ederek saldırıyorlar. Bizler şunu çok iyi biliyoruz; AKP ve MHP tıkanmıştır. Hükümet ekonomide, sağlıkta ve eğitimde tıkanmıştır. Onlarda bunun farkındalar. Polis, yargı, vali hepsi bize saldırıyor. Ama bizler biliyoruz AKP meşruiyetini yitirmiştir."