Şırnaklı kadınlardan Emine Şenyaşar'a ziyaret

Katledilen eşi ve iki çocuğu ile rehin tutulan oğlu için direnişini 19 gündür sürdüren Emine Şenyaşar'ı Şırnaklı kadınlar ziyaret etti.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 Genel seçimler öncesi AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınları tarafından eşi Hacı Esvet, çocukları Celal ve Adil Şenyaşar'ın katledilmesinin ardından Anne Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar’ın direnişi sürüyor. Anne ve oğlunun, Urfa'daki adliye önünde başlattığı "Adalet Nöbeti" 19’uncu gününde. Sabah saatlerinde adliye önüne gelen Şenyaşarlar'ı, Şırnak Barış Anneleri İnisiyatifi, Özgür Kadın Hareketi (TJA) Aktivistleri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Kadın Meclisi üyesi kadınlar ziyaret etti.

Hafta sonu adliye binası kapalı olduğu için binaya yakın bir mekanda gerçekleşen ziyarette konuşan HDP Cizre İlçe Eşbaşkanı Güler Tunç, ziyareti Şırnaklı kadınlar adına gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

 Tunç, “Şırnak Kadın Meclisleri adına geldik. Senin gibi çocuklarını kaybeden anneler var aramızda. Biz de maruz kaldığımız adaletsizliğe karşı ‘adalet’ arayışındayız. Adalet gelene kadar sana destek vermeye devam edeceğiz. Acını çok iyi anlıyor ve paylaşıyoruz. Senin adalet talebin bizim talebimizdir” diye konuştu.

'ADALET SAĞLANANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİM'

Adaletin olmadığını ifade eden anne Emine Şenyaşar da şunları söyledi:
“Bize sadece zulüm ediyorlar. Zulümden başka bir şey görmedim. 19 gündür burada oturuyorum, hastanede yapılan katliamın kayıtları çıkarılana kadar oturmaya devam edeceğim. Neden kayıtlar paylaşılmıyor? Adalet sağlanana kadar elimden geldiği kadar mücadele edeceğim, beni de tutuklasınlar. İsterse öldürsünler ama adalet talebinden vazgeçmeyeceğim. Oğlum hukuksuz yere tutuklu, ne yaptı? Eğer suçluysa gelsinler hepimizi tutuklasınlar."
Şırnak kent merkezi ve Cizre, Silopi, İdil, Beytüşşebap ilçelerinden gelen kadınlar da Emine Şenyaşar’la sohbet etti.