Adalet Nöbeti: Kürt tutsakların tahliyesi engelleniyor

Adalet Nöbetini sürdüren tutsak aileleri, "Hasta ve infazı yakılanlar, Kürt oldukları için bırakılmıyor" dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların yakınlarının Amed'de başlattığı Adalet Nöbeti, 218’inci gününde devam etti. Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi önünde bir araya gelen tutsak yakınlarına, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER),  Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri ve yöneticileri destek verdi.  
 
'BASKI UYGULANIYOR, TAHLİYELER ENGELLENİYOR'
 
Ağır hasta tutsak Civan Boltan’ın annesi Nazime Boltan, "Eğer adalet olsaydı, bizler sekiz aydır sokaklarda adaleti aramazdık. Demek ki, bize adalet yok. Çocuklarımızın hakları ellerinden alınmış. Tutuklulara baskı uygulanıyor. Cezası biten tutuklular tahliye edilmiyor. Biz sadece kanunların uygulanmasını istiyoruz. Hasta tutuklular tedavi edilsin. Adli Tıp Kurumu (ATK) çocuklarımız hakkında verdiği raporlarını düzeltsin” diye konuştu.
 
Hasta tutsak oğlunun kendisinden uzak bir cezaevinde olmasından kaynaklı çocuğu ile görüşemediğini söyleyen Boltan, “Hasta olduğum için oğlumun görüşüne gidemiyorum. Bunun için oğlumun bana yakın bir yere getirilmesini istiyorum” dedi.

'KÜRT OLDUKLARI İÇİN TUTSAKLAR'

Hasta tutsak Abdullselam Güler’in kız kardeşi İnci Güler ise “Hasta ve infazı yakılanlar, Kürt oldukları için bırakılmıyor. Tutukluların bu duruma gelmesinde ülkedeki tüm siyasi partiler sorumludur. Bizim taleplerimiz insani taleplerdir. Herkesin yaşaması içindir. Devlet kendi kanunlarını uygulasa, tutuklular tahliye olur” şeklinde konuştu.