Adalet Nöbeti: Tutsakların durumu kötüye gidiyor!

Adalet Nöbetini sürdüren tutsak aileleri, "Gün geçtikçe tutsakların sağlık durumu kötüye gidiyor. Birçok tutuklu hayatını kaybetti" dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların aileleri, Adalet Nöbeti eyleminin 266. gününde Diyarbakır D Tipi Cezaevi önünde açıklama yaptı. Ailelerin eylemine, Tutuklu Aileleri İle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER) ve 78’ler Derneği yöneticileri de destek verdi.

'TÜM PARTİLER SESİMİZİ DUYMALI'

Aileler adına konuşan 30 yıldır tutsak olan Abdulhalim Kırtay’ın kızı Herdem Mervani, kanunların kişiye özel olmaması gerektiğini belirterek, “Kanunlar bütün tutsaklar için geçerli olmalı. Gün geçtikçe tutsakların sağlık durumu kötüye gidiyor. Birçok tutuklu hayatını kaybetti. Tüm siyasi partiler sesimizi duymalı. Meclis’te, her alanda gündeme getirmeliler. Taleplerimiz karşılanmalı. Adalet Bakanı’na sesleniyoruz. Şimdiye kadar çok sayıda kanun çıkarıldı, çok sayıda kişi tahliye edildi. Ancak bizim taleplerimiz duyulmuyor. Hasta tutuklular bir an önce tahliye edilmeli, sağlık durumları kötüye gidiyor” dedi.

“Hiçbir dilde anlaşılmadık” diyen Mervani, “Geç olmadan talepler karşılanmalı, hasta tutsaklara özgürlük, infazları yakılan tutuklular serbest bırakılmalı” diye seslendi.

 Cezaevlerinde elektrik ve su faturalarının tutsaklara ödetildiğini de dile getiren Mervani, bu duruma son verilmesini istedi.

 Adalet Nöbeti, “Bijî berxwedana zindanan” ve “Hak, hukuk, adalet” sloganları eşliğinde sonlandırıldı.