Adliye önünde protesto: Özgür basını susturamazsınız

İfade işlemleri devam eden gazetecilere ilişkin adliye önünde buluşan meslektaşları, "Gerçekleri saklamamız isteniyor. Özgür basını susturamazsınız" mesajını verdi.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), Amed'de 8 gün önce gözaltına alınan ve savcılıkta ifadeleri alınmaya başlanan 20’si gazeteci 22 kişiye ilişkin adliye önünde açıklama yaptı. Eyleme gazetecilerin meslektaşları, aileler,  Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) ve siyasi parti temsilcileri katıldı.
 
"Susturamayacaksınız" pankartının açıldığı eylemde konuşan Xwebûn Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kadri Esen ve DFG Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu, özgür basının dün olduğu gibi bugün de boyun eğmeyeceğini belirterek, gözaltındaki gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi.
 
'GERÇEKLERİ SAKLAMAMIZ İSTENİYOR'

Kadri Esen, gözaltı amacının Kürt diline saldırı olarak da değerlendirileceğini ifade etti. Esen, ”Bize diyorlar ki, yaşananları tüm dünyadan saklayın. Biz saklamıyoruz. Kürdistan’da yaşananları birebir halka aktarmaya devam edeceğiz. Kürt basını bu operasyonlarla susturulmak isteniyor" dedi.
 
'BİZİ SUSTURAMAZSINIZ'
 
DFG Eşbaşkanı Müftüoğlu ise "Arkadaşlarımız gazetecilik yaptıkları ve gerçekleri halka ulaştırdıkları için hedef seçildi. Bu nedenle ev ve iş yerlerine baskın yapıldı. 8 gündür ‘arama’ adı altında yapım şirketleri önündeki abluka, arkadaşlarımızın neden gözaltına alındığını ortaya koyuyor” diye belirtti.
 
Müftüoğlu, şunları dile getirdi: “Bu operasyonlarla gazetecilere ‘Siz gerçekleri halka ulaştırırsanız, sizi kriminalize ederek hedef gösteririz’ mesajı veriliyor. Bombalamalarla, gözaltında kaybettirmelerle,  katletmelerle susturamadığınız özgür basını bugün de susturamayacaksınız.”
 
Müftüoğlu, dayanışmayı büyütmeye çağırdı.