Agirî’de yıldırım hızıyla eylem: 5 işgalci cezalandırıldı

İşgalci Türk ordusunun 13 Temmuz’da Agirî’nin Glîdağ bölgesine bağlı Demirkapı’da operasyon başlattığını belirten HPG, gerillaların gizli bir birliğe yıldırım hızıyla sızma eylemi gerçekleştirdiğini, tespit edilen 5 işgalcinin cezalandırıldığını kaydetti.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve Türk ordusunun işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılar yer aldı:

13 Temmuz günü işgalci TC ordusu, Agirî’nin Glîdağ bölgesine bağlı Demirkapı alanında gizli birliklerin katılımıyla bir işgal operasyonu başlatmıştır. Arazide bulunan gizli bir birliği gündüz saatlerinde denetim altına alan güçlerimiz, saat 21:00’da üç koldan koordineli bir eylem gerçekleştirmiştir. Düşman birliğinin kısa sürede etkisiz hale getirildiği bu eylemde en az 5 işgalci cezalandırılmıştır. Güçlerimizin yıldırım hızıyla gerçekleştirdiği bu başarılı sızma eylemi sonucunda paniğe kapılan işgalciler araziye dağılmıştır. İkinci kez güçlerimiz tarafından arazide vurulan işgalcilerin buradaki kayıpları netleştirilememiştir.

İşgalci TC ordusu, saat 23:00’da helikopterler ile kayıplarını alandan uzaklaştırmıştır.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde Heftanîn bölgesinde;

10 Ağustos günü saat 17:00’da Xantûr’a bağlı Girê Îndîrme alanında hareket halinde olan işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Geçekleştirilen eylemde çok sayıda işgalci cezalandırılmıştır. İşgalci TC devleti, eylemin ardından kayıplarını helikopterlerle alandan uzaklaştırmıştır.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde Metîna bölgesinde;

10 Ağustos günü saat 08:30’da Girê Azad boğazında bulunan işgalciler ağır silahlar ile vurulmuştur. Bu eylemde belirlenen hedefler isabetle vurulmuştur.

11 Ağustos günü saat 03:50’de Koordîne Tepesi’nde bulunan işgalciler YJA Star güçlerimiz vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemin sonucunda 1 işgalci cezalandırılmış, tepede bulunan 2 mobesse kamera sistemi ise imha edilmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

10 Ağustos günü Girê Sor yamaçlarında işgalci TC ordusunun bir birliği güçlerimiz tarafından denetim altına alınmıştır. Aynı gün saat 12:00’da denetin altında tutulan işgalciler yakın mesafeden vurulmuştur. En az 1 işgalcinin cezalandırıldığı bu eylemin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmişlerdir.

10 Ağustos günü saat 18:20’de Girê Silêman’da bulunan işgalciler iki koldan ağır silahlarla vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylem sonucunda işgalcilere ait konumlar isabetle vurulmuştur.

10 Ağustos günü akşam saatlerinde Garê bölgesine bağlı Siyanê alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır. Bombardıman sonucu arazide çıkan yangın devam etmektedir.

10 Ağustos günü 20:00 – 23:00 saatleri arasında Metina alanına bağlı Qaşûra hattında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Aynı saatlerde Amediye ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Dêşîşê ve Seraru köylerinin çevresi ile Girê Koordîne çevresi saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

10 Ağustos günü 21:30 – 04:30 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê alanında bulunan savaş tünelleri patlayıcılar, savaş uçakları ve saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır. Aynı gün 07:00 – 19:00 saatleri arasında işgalci TC ordusu, savaş tünellerine karşı 7 kez kimyasal gaz kullanılmıştır.

10 Ağustos günü Avaşîn bölgesine bağlı Girê Sor alanında bulanan savaş tünelleri patlayıcılarla saldırmak isteyen işgalcilere güçlerimiz tarafından müdahale edilmiş, işgalcileri geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

 Alan üzerinde yoğun Drone hareketliliği devam etmektedir.

İşgalci TC ordusu Mervanos, Tabura Ereba, Girê Sor ve Girê Silêman alanlarında bulunan güçlerini helikopterler ile değiştirmiştir.

10 Ağustos günü 12:30 – 22:50 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Çemço alanı ağır silahlar ile bombalanmıştır.

İşgalci TC devletinin gerçekleştirdiği bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.“