Ağrı’da fedai eylem: 30’dan fazla Türk askeri öldürüldü

HPG, Sema Koçer adlı gerillanın Gürbulak sınır kapısı yakınlarındaki doğalgaz boru hattının güvenliğini sağlamaya çalışan işgalci TC ordusuna yönelik fedai bir eylem düzenlediğini açıkladı. 5 zırhlı aracın imha edildiği eylemde, 30'dan fazla asker öldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, fedai eyleme ilişkin şu bilgileri paylaştı.

5 ZIRHLI ARAÇ İMHA EDİLDİ, 30'DAN FAZLA ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

"Serhat Eyaleti’nde devam etmekte olan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında; 31 Mart günü saat 05.00’da Sema Koçer yoldaşımız, Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesinde bulunan Gürbulak sınır kapısı yakınlarında bulunan doğalgaz boru hattının güvenliğini sağlamaya çalışan işgalci TC ordusuna yönelik fedai bir eylem düzenlemiştir. Düşman güçleri ile çatışmaya giren Sema yoldaş, alana müdahale amaçlı olarak gelen 5 zırhlı aracı hedeflemiş ve doğal gaz boru hattıyla beraber düşman araçlarını patlatarak tümden imha etmiştir. Patlama sonucunda düşmanın her 5 aracı da tümden imha edilirken, 30’dan fazla asker öldürülmüş ve onlarca asker yaralanmıştır. Gerçekleştirilen bu eylem Şehit Ali Pılıng, Çiçek Botan ve Dılgeş Botan yoldaşların anısına gerçekleştirilmiştir.

Fedai eylem gerçekleştirerek şehadete ulaşan Sema Koçer yoldaşımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Sema Koçer
Adı Soyadı: Rewşen Aşkara
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Kudret – Hüsnü
Şehadet Tarihi ve Yeri: 31 Mart 2020 / Ağrı

1995 yılında Siirt’te yurtsever bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Sema Koçer yoldaşımız, genç yaşlarda Özgürlük Mücadelesi ile tanışır. 2014 yılında yaşamı yeniden yaratarak var edenler olarak tanımladığı gerilla saflarına katılım sağlayan Sema yoldaş, büyük özlem duyduğu ve pratik yürütmek istediği Kuzey Kürdistan’da fedakarlıklarla dolu mücadelesine başlamıştır.

Gerilla yaşamında her zaman kararlı ve gözü pek duruşunun yanı sıra tüm yoldaşlarına karşı taşıdığı derin sevgi ile gönüllerde yer edinen Sema yoldaş, her anında Kürt halkına yönelik uygulanan katliamın ve zulmün intikamı ile yaşamıştır. Kendisini Kürdistan halkına adayan Sema yoldaş askeri, ideolojik – politik olarak kendisini yetkin bir devrimci militan olarak yetiştirmiş ve en zor görevlerde bile kendisini çözüm gücü haline getirerek birçok stratejik görevi başarıyla yerine getirmiştir.

HER KOŞUL ALTINDA DÜŞMANA BÜYÜK DARBE VURDU

Kürdistan dağlarında yaşamı ve mücadeleyi büyük emeklerle yaratmanın sevinç ve coşkusu ile yaşayan Sema arkadaş, yoldaşlığa derin bağlılığın, emeğin ve fedakarlığın sembolü olmuştur. Militanlığının her anını fedai bir ruh ile yaşamış ve her koşul altında düşmana karşı savaşmayı bilmiş ve Kürdistan’ın özgürlüğü için yüksek bir bilinç ile düşmana büyük bir darbe vurmuştur.

Gerçekleştirdiği fedai eylem ile ölümsüz şehitler kervanına katılan Sema yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve şehitlerimizin bize devrettiği mücadele mirasını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz."