Ağrı’da işgalcilere gerilla operasyonu: 10 ölü, 10 yaralı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla birliklerinin Ağrı’da işgalci Türk ordusuna yönelik düzenlediği bir eylemde en az 10 askerin öldüğü, 10’unun yaralandığını bildirdi.

HPG-BİM, “Serhat Eyaleti’nde devam etmekte olan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Şilê karakolu yakınlarında bulunan tepedeki işgalci TC ordusunun bir birliğini denetime alan güçlerimiz, 9 Kasım günü saat 13.00’da bu birliği sabotaj taktiği ile hedeflemiştir” dedi.

Açıklamaya göre “hedeflenen bu düşman birliği tam isabetle vuruldu.” HPG-BİM, “Bu eylemde 10 asker öldürülmüş, 10 asker de yaralanmıştır. İşgalci TC ordusu eylem ardından kobra helikopterlerin desteğinde çok sayıda zırhlı araç ve ambulans ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır” diye ekledi.

Aynı açıklamada “Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesinde devam etmekte olan Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemişti” ifadeleri yer aldı.

HEFTANİN’DE ASKERİ MEVZİLER VURULDU

Bu kapsamdaki eylemler şöyle sıralandı:

“10 Kasım günü saat 15.45’te güçlerimiz, Partizan Tepesi’nde konumlanan işgalci askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

11 Kasım günü saat 08.20’de güçlerimiz, Partizan Tepesi’ni ikinci kez hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Tepedeki mevzii, çadır ve konteynırların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde, çok sayıda çadır ve konteynır yanarak imha olmuştur. Bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”

HAVA SALDIRILARI

HPG-BİM, işgalci Türk devletine ait savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’nı bombaladığını da belirterek, şu bilgileri verdi:

“8 Kasım günü saat 11.45’te savaş uçakları Metina bölgesine bağlı Kesta alanını bombalamıştır.

10 Kasım günü saat 16.00 sularında savaş uçakları Avaşin bölgesine bağlı Tepê Sor alanını bombalamıştır.

12 Kasım günü (bugün) saat 07.00’da Avaşin bölgesine bağlı Werxelê alanını bombalamıştır.”

10 Kasım günü gerçekleştirilen saldırılar sonucunda 2 arkadaşımız şehit düşmüştür. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır."