Aileler ATK önünde: Kürt oldukları için cezaevindeler

ATK önünde buluşan aileler, Kürt tutsaklara ayrımcılık yapıldığını belirtti, hasta tutsakların özgürlüğünü haykırdı.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların aileleri, Adalet Nöbeti eyleminin 267’nci gününde Amed'in Yenişehir ilçesinde bulunan Adli Tıp Kurumu (ATK) binası önünde bir araya geldi. Ailelerin eylemine, Tutuklu Aileleri İle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP),  Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER) üye ve yöneticileri de destek verdi.

'KÜRTLERE AYRIMCI HUKUK UYGULANIYOR'

Aileler adına konuşan hasta tutsak Civan Boltan'ın annesi Nezire Boltan, 9 aydır adalet talep ettiklerini belirterek, “Çocuklarımız için adalet istiyoruz. Soğukta, sıcakta aylardır adalet talep ediyoruz. Çocuklarımız tahliye edilsin, tedavi edilsin. Cezaevlerinde tedavi edilmiyor, bırakın bizler tedavi edelim. Yarın adalet sizlere de lazım olacak. Cumhurbaşkanı duymuyor mu, Adalet Bakanı görmüyor mu? Çocuklarımız hasta olmasına rağmen hücrelere atılıyor. Elinizi vicdanınıza koyun. Bir an önce hasta tutsaklar serbest bırakılsın” diye seslendi.

Türkiye’de ikili hukuk olduğunu dile getiren Boltan, “Kürt olduğumuz için ayrımcılığa uğruyoruz. Ne olursa olsun kimliğimizden vazgeçmeyeceğiz. Hasta tutsakları bırakın. Adalet talep etmeye devam edeceğiz. Vicdan yok, merhamet kalmadı. Çocuklarımızı görmemize dahi izin verilmiyor. Bu zulüm nereye kadar" diye belirtti.

Eylem, “Bijî berxwedana zindanan” ve “Hak, hukuk, adalet” sloganlarıyla sona erdi.