Aileler 3 kolberin cenazesine ulaştı-YENİLENDİ

Rojhilat sınırında meydana gelen çığ sonrası ulaşılamayan 5 kolber için AFAD ve UMKE'nin çalışmaları durduruldu. Aileler ise 3 kolberin cansız bedenine ulaştı.

Van'ın Başkale ilçesinin Rojhilat sınırında 18 Ocak'taki çığ felaketi sonrası kaybolan Molai Xudai, Firat Xudai, Bilen Ehmedi, Yaver Eslani ve Metin Eslani isimli kolberlerin bulunması için dün AFAD, UMKE ekiplerince başlatılan çalışma durduruldu. 

3 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Kolberlerin ailelerinin kendi imkanlarıyla yaptığı çalışmalarda ise çığ altında kalan kolberlerden 3'ünün cenazesine ulaştı. 

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere Beldesi Güldalı (Bılındbasan) köyünde yaşayan Kenan Fırat, AFAD ve UMKE ekiplerinin yaptığı aramalardan sonuç alınmaması üzerine kolberlerin ailelerinin yaşadıkları Koran köyünden gelerek çocuklarını bulmak için arama başlattıklarını söyledi.

Ailelerin çığ düşen bölgede yaptığı çalışmada 3 cenazeye ulaşıldı. Edinilen bilgilere göre Metin Eslani, Bilen Ehmedi ve Molai Xudai adlı kolberlerin cenazesi çığ altından çıkarıldı.

Yaver Eslani ve Fırat Xudai adlı kolberlerin arama çalışmaları ise aileler tarafından sürdürülüyor. 

Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi Sualtı mezrasında yaşayan Naci Teker, kolberlerin durumuna ilişkin, “Aileler, Esendere’ye bağlı Güldalı (Bılındbasan) köyünden gelerek arama yapıyorlar. Aileler İran tarafından sabah saatlerinde bölgede arama yaptılar" dedi.