AKP’li Başkan Başkale’yi haraca bağladı

Daha önce birçok suça bulaşan AKP Başkale İlçe Başkanı Muğdat Saruhan ilçeyi haraca bağladı. Saruhan, vatandaşlara, "Dava dosyalarınızı getirin, ben halledeceğim" diyerek şu ana kadar 100 bin TL para topladı.

Kürdistan'da 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde köylüleri AKP’ye oy vermesi için silahla tehdit eden ve elinde silahla fotoğraf çektiren AKP’nin sicili bozuk Başkale İlçe Başkanı Muğdat Saruhan vukuatlarına devam ediyor. Geçen yıl partisi içinde girdiği kavgada bazı AKP'li yöneticileri yaralayan Saruhan, şimdi de Başkale halkını haraca bağladı. Devletin bütün kurumlarına sızan Saruhan, İşkur ve Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı tüm ihale ve işe alımları kendi çıkarları doğrultusunda ayarlıyor.

Başkale’de adliyede herhangi bir davadan dolayı dosyası bulunanlara ulaşan Saruhan, dava dosyalarının kendisine getirilmesini istiyor. Saruhan, "Ben hükümetim, bana para verin ben sizin dosyalarınızı halledeceğim" diyerek şu ana kadar 300 kişiden 100 bin TL topladı. Ancak verdiği sözleri tutmayan Saruhan kendisine, "Bizim dosya ne oldu" diye soranlara da "Bazen olmuyor, yapacak bir şey yok" yanıtı veriyor. Saruhan paralarının iade edilmesini talep eden yurttaşlara ise, "Sizi bu memlekette yaşatmam" diyerek tehdit ediyor.

BİRİ BU ADAMA DUR DESİN

Saruhan’ın tehditlerine maruz kalan yurttaşların polise ve AKP Van İl Yönetimine yaptığı başvurular ise sonuçsuz kaldı. Saruhan’ın, İlçe Başkan Yardımcısı Keramet Tufan görevinden istifa etti. Tufan’ın, Saruhan’ın yaptıklarına tepki olarak istifa etmediği, Saruhan’ın topladığı paradan kendisine vermemesi üzerine istifa ettiği öğrenildi.

Güvenlik gerekçesi ile isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş, Saruhan'ın kendilerinden para topladığını belirterek, tepkisini şöyle dile getirdi: "Saruhan arkasına hükümetin siyasi nüfusunu alarak, ilçede adeta terör estiriyor. AKP burada ilçe örgütü değil, adeta AKP İlçe Mafyası kurmuş durumda. Kaymakama gidiyoruz, "Benim yapacağım bir şey yok" diyerek bizi gönderiyor. Birileri bu adama dur demeli."