AKP’li Ensari, “Buralı değilsiniz” diyerek 4 emekçiyi işten çıkardı

Çaldıran’ın AKP Belediye Başkanı Şefik Ensar, 4 belediye personelini ‘Çaldıranlı olmadıkları’ gerekçesiyle işten çıkardı.

31 Mart 2019 seçimlerini kaybetmesine rağmen HDP’li adayın KHK’li olduğu gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından Çaldıran’a Belediye Başkanı olarak atanan AKP’li Şefik Ensari, usulsüzlüklerine devam ediyor. Ensari bu defa da 4 emekçinin işine son verdi. Ensari ardından yakını olan 4 kişiyi işe aldı.

Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari imzasıyla belediye emekçileri Miraz Kaya, Hasan Kutlu, Ali Özdemir ve Metin Güner’e gönderilen tebliğe yazısında herhangi bir gerekçe belirtilmedi. Tebliğ yazısında “3 yıldan fazla çalışma sürenizin bulunması nedeniyle işbu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren sekiz haftalık süre dolduğunda yeniden bir ihtara gerek kalmadan sözleşmenizin feshedileceği ve işten çıkarılacağınızı ihtaren bildiririz” ifadelerine yer verildi.

Haksız ve hukuksuz bir biçimde işlerine son verilen işçiler, ihtarname de belirtilmese kendilerine ‘Buralı değilsiniz’ denildiğini belirterek, “ Hukuki yollardan hakkımızı aramaya devam edeceğiz” diye konuştu.