AKP’liler bu defa da ‘Coin'e para yatırın’ diyerek dolandırdı

AKP’li yöneticiler, Van’ın Bahçesaray ilçesinde birçok kişiye kripto para kazanarak zengin olacaklarını vadederek dolandırdı.

İktidara geldikleri 2002 yılından bu yana yaptıkları yolsuzluklarla tarihe geçen AKP’liler, “Çalma ve dolandırma” konusunda neredeyse her gün yeni bir yöntem icat ediyorlar.  Van’ın Bahçesaray AKP ilçe yöneticileri de, madem devir çalma devri, biz de çalalım, diyerek Bahçesaray’da birçok insanı dolandırdı.

Aralarında Bahçesaray İlçe Başkanı Cumali Sabırlı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlığını yapan Gülşen Orhan’ın kardeşi Affan Orhan’ın da bulunduğu organize dolandırıcılık örgütü, bundan yaklaşık 4-5 ay önce Bahçesaray’da köy ve mahalleleri gezerek iki günde nasıl zengin olacaklarını anlattı. AKP’liler bunun için herkesin elinde avucunda ne varsa bir coine hesabına yatırmalarını istedi. AKP’lilerin bu aldatmacasına inanan birçok kişi, söz konusu hesaba 2 bin, 3 bin ne varsa yatırdı. Toplamda 350 bin TL’yi bu hesaba yatıran Bahçesaraylılar, gerçeği iki gün sonra öğrendi. Söz konusu coine hesabı kapandı. Köylülerin coine diye para yatırdıkları hesabın sahte olduğu öğrenildi.

Yaşadığı mağduriyeti anlatan ve isminin verilmesini istemeyen bir kişi, AKP’li suç örgütünün kendilerini tehdit ettiğini ve bu yüzden kimsenin ses çıkarmayarak durumu kabullendiğini söyledi.