AKP’nin Malazgirt kutlamalarının Van’a maliyeti: 458 bin TL

AKP Muş İl Örgütü tarafından geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan ve Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı Malazgirt kutlamalarının giderlerinin kayyum tarafından yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi tarafından ödendiği ortaya çıktı.

Her yıl 26 Ağustos günü Muş’un Malazgirt ilçesinde yapılan kutlamalara bu sene Van’dan 20 otobüs kaldırıldı. Kayyum belediyesi tarafından finanse edilen bu etkinliğe katılım tüm çabalara rağmen bin dolaylarında kaldı.

Malazgirt’te yapılan törenlerin faturası ise Van halkına kesildi.  Ödenen faturaların kaydı kayyum tarafından gasp edilen Van Büyükşehir Belediyesinin 2022 yılı doğrudan temin ödemeleri listesinde. Bu doğrudan temin ödemeleri resmi kayıtlara “Bir organizasyon şirketi’, diğeri ise “Tarım ve Hayvancılık şirketi” gibi isimsiz olarak geçirildi. Şirket isimlerinin bu şekilde geçilmesi ise yapılan usulsüzlüğü net bir biçimde ortaya koyuyor.

Resmi evrakta Malazgirt Zaferi Anma Programı Organizasyon Hizmet Alımı ve Malazgirt Kutlamaları için kumanya alımı adı altında 245 bin 809 TL ve 212 bin 610 TL belirtildi. Böylece AKP’nin Muş’ta yaptığı kutlamalar için Van halkının cebinden yaklaşık 458 bin TL harcanmış oldu.

Malazgirt kutlamaları için bu meblağı ödeyen gaspçı kayyum belediyesi 50 bin Vanlıyı ise su parasını ödemedikleri gerekçesiyle icraya verdi.