AKP polisi Gever'de gençleri fuhuş ve uyuşturucu bataklığına sürüklüyor-YENİLENDİ

Gever'de devlet güçleri tehdit ve şantaj yaparak gençleri fuhuş ve uyuşturucu bataklığına sürüklüyor.

Kürdistan toplumunu yok etmek için her türlü saldırı yöntemlerini kullanan Türk devleti özellikle gençleri ve kadınları hedef alıyor. Bir yandan fiziki saldırılarda bulunurken, bir yandan da toplumda fuhuş ve uyuşturucuyu geliştiriyor. Türk devletinin özel savaşın her yöntemini kullandığı yerlerden biri de Hakkari'nin Gever ilçesi. Gever çarşısında devlet güçlerinin denetiminde fuhuş yapılıyor ve eroini, uyuşturucu, kokain satılıyor. Geçtiğimiz aylarda merkezde ‘One Way' isimli Cafede bir genç kadın polisin tacizine maruz kalmıştı. Olayın ardından Cafe kapatıldı. Uyuşturucu ve fuhuş bataklığına düşen F., verdiği bilgilerle devlet güçlerinin rolüne dikkat çekti .

Cafelerde polislerin denetiminde fuhuş yapıldığını ve uyuşturucu satıldığını vurgulayan F., “Şu an Gever merkezde bulunan 6 cafede genç kadınlar her akşam polisler tarafından kullanılıyor. Polisler beni de tehdit ederek bu bataklığa sürükledi. Bu cafelerde en çok eroini, kokain ve uyuşturucu haplar satılıyor. Gençler bu maddelerle kafayı bulduğunda polis resimlerini çekiyor ve daha sonra bu görüntülerle gençleri tehdit ediyor. Bu Cafe sahipleri de polislerle işbirliği içinde” diye konuştu.

POLİS GENÇLERİ GÖRÜNTÜLERLE TEHDİT EDİYOR

Fuhuş ve uyuşturucunun Gever için çok büyük bir tehlike olduğuna işaret eden F., ilçede hemen hemen her yerde uyuşturucu satıldığını ve gençlerin bu şekilde bağımlı hale getirildiğini ifade etti. Kendisini fuhuş ve uyuşturucu bataklığına sürükleyen polisin Osmaniyeli olduğunu vurgulayan F., oturduğu ‘One Way’ cafede limonatasına ilaç atıldığını ve daha sonra görüntülerinin kaydedildiğini söyledi. Polislerin görüntüleri kendisini tehdit etmek için kullandığını söyleyen F., devamla şunları belirtti: “Eğer arkadaşlarımı onlar için örgütlemezsem görüntüleri internette dağıtacaklarını söyleyerek beni tehdit ettiler.

Polis eliyle uyuşturucu satılan ve fuhuş yapılan mekanların ismini de veren F., “Pardisa Restorant sahibi İskenderun Çıtak, Hause Cafe sahibi Nevzat Çetin, Popüler Cafe sahibi Cevat Açıkel, Loca Cafe ve restorant sahibi Harun Tona, La Casa Cafe sahibi Recep Akbaş ve ‘One Way’ Cafe sahibi Feroh. Bu mekanlarda polis eliyle uyuşturucu satılıyor ve fuhuş yapılıyor. Cafe sahipleri de polislerle birlikte çalışıyor” diye konuştu.

OSMANLI OCAKLARI ÜYELERİ UYUŞTURUCU SATIYOR

Kendisinin de uyuşturucu ve fuhuş tuzağına düşünüldüğünü söyleyen A., ise Osmanlı Ocaklarına mensup kişilerin Yeşîldere mahallesinde olan Nedim Zeydan caddesinde polislerin gözü önünde uyuşturucu sattığını belirtti. Aynı mahallede bulunan bir mobilyacıda gece gündüz uyuşturucu kullanıldığını söyleyen A., “Gençler orada sürekli madde alıyorlar ve gün boyunca ayakta duramıyorum. Bir çok kez kadınlar da bize katılıyor” dedi.