Amed'de 50 gün: İşgale karşı direneceğiz!

Amed'deki Demokrasi Nöbeti'nde, Türk devletinin işgalci tehditleri protesto edildi, direniş mesajları verildi.

Kayyum gasplarına karşı 19 Ağustos’ta başlatılan Demokrasi Nöbetleri, 50. gününe girdi. Amed'deki Lise Caddesi’nde süren Demokrasi Nöbeti’ne bugün görevi gasp edilen Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, HDP milletvekilleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, Barış Anneleri Meclisleri ile çok sayıda kişi katıldı.

'KÜRTLER KAZANACAK'

Nöbet eylemi, Türkiye’nin işgalci saldırı tehditlerine tepki olarak atılan “Bîjî berxwedana Rojava", "Bijî berxwedana gelan" sloganları ile başladı.
HDP Amed İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, AKP-MHP iktidarının varlığını sürdürmek için savaş kararı aldığını, ancak bu savaşın kazanımının olamayacağını söyledi.
Güçlü bir duruş göstereceklerini söyleyen Ceylan, “Kürtlerin kanı üzerinden anlaşma yapanların kaybedeceğini, Kürtlerin ise kazanacağını” ifade etti.

'HALKLARIN BİRLİĞİNE SALDIRIYORLAR'

HDP Amed Milletvekili Saliha Aydeniz ise kayyumların yolsuzluklarını çarşaf çarşaf ortaya koyanların görevlerinden alındığını belirtti, Kürtlerin geri adım atmayacağını ifade etti.
Aydeniz, "Rojava saldırmak halkların birliğine saldırmaktır. Efrîn’de gördük. Yaşanan hak ihlallerini gördük. İnsanların diline, kültürüne yapılan saldırıları gördük. İnsanların nasıl kaçırılıp öldürüldüğünü gördük. Oradaki savaş iktidarın bitmesi anlamına da geliyor. Onlarca savaş suçu işleyenler, bugün tekrardan savaş başlatıyor. Savaşta ısrar, tarih, insanlık ve birlikte yaşama saldırıdır. Hiçbir savaş Kürt halkının kazanımlarını yok edemeyecek. Savaşlara karşı direnerek kazanacağız" dedi.
Demokrasi Nöbeti, oturma eylemiyle son buldu.