Amed’de İmralı tecridi protesto edildi

HDP, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecrit ve cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine dikkati çekmek amacıyla Amed'deki Koşuyolu Parkı'nda oturma eylemi gerçekleştirildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen mutlak tecrit ve buna karşı siyasi tutsakların cezaevlerinde sürdürdüğü açlık grevlerine dikkati çekmek amacıyla Amed’de basın açıklama yapmak istedi. 

Bağlar İlçesi Koşuyolu Parkı İnsan Hakları Anıtı önündeki açıklamaya,  HDP Amed Milletvekili Semra Güzel, Tevgera Jinen Azad (TJA) aktivistleri, HDP yöneticileri, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) üye ve yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı.  

Polis, grup parka gelmeden önce İnsan Hakları Anıtı’nı bariyerlerle çembere alarak, açıklamayı engellemek istedi. Grup anıt önünde açıklama yapılmak istenmesi üzerine ısrar edilince, bu kez park girişinde polislerce ablukaya alındı. Daha sonra gruba dahil olmak isteyenler ise, salgın gerekçesiyle polislerce engellendi.

Açıklamanın engellenmesi üzerine grup, oturma eylemi yaparak tecrit ve açlık grevlerine dikkati çekti. 

Oturma eyleminin ardından tecride karşı başlatılan açlık grevlerine dikkati çekmek amacıyla halk, alkışlar eşliğinde “Bijî berxwedana zindana” sloganı attıktan sonra parktan ayrıldı.