Amed’deki gözaltılara işkence

Amed’de bir yaşındaki çocuğu gözaltında tuttular, engelli gence işkence yaptılar.

Amed’deki Newroz kutlamasında gözaltına alınanlara fiziki ve psikolojik işkence yapıldı. Gözaltına alınanlar arasında annesi ile birlikte tutulan bir yaşındaki bir çocuk bile var. 

Bugün Amed’deki Newroz kutlaması sırasında alanın giriş kapılarında sarı-kırmızı-yeşil şal ve puşiler taktıkları için 63 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 39 kişi serbest bırakılırken, 24 kişi hala Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Siyasi Şube’de tutuluyor.

Serbest bırakılanlardan alınan bilgilere göre, bir yaşındaki bir çocuk annesi ile birlikte gözaltında tutuldu. Yine anneleri gözaltında alınan 3 ve 5 yaşlarında iki çocuğun da daha olduğu öğrenildi. V. Ş. (12), M. Ş. (11) ve yaşı öğrenilemeyen R.K. ise çocuk şubeye götürüldükten sonra hafta içi ifadelerinin savcı tarafından alınması koşulu ile serbest bırakıldıkları bilgisi edinildi. 

Emniyete getirilene kadar işkenceye ve hakarete uğrayanların arasında, yüzde 76 oranında engelli olan 26 yaşındaki bir gencin de gözaltında olduğu belirtiliyor. İki kez atak geçiren gencin polisler tarafından ip ile bağlandığı ve kafasının da defalarca duvara vurulduğu da öğrenildi.

Gözaltında olanların güncellenmiş isim listesi: Dilan Çelik, Ayhan Seven, Dilşah Aba, Aynur Kaya, Dilan Yıldız, Bedirhan Güçmez, Gurbet Tarhan, Mülkiye Ozan, Şükran Kader, Cahide Bakırhan, Ömer Üstündal, Welat Zenol, Murat Kertay, Eylem Okuşu, Hanife Yılmaz, Hilal Ekin, Sibel Yüksel Demirel, Gürsel Kocaağa, Emine Nazlı, Yusuf Topkaya, Mehmet Salih Kocadağ, Yusuf Zengin, Ömer Kaya ve Hastın Ahmet.