Amed'liler sloganlarla Newroz'a gidiyor

Amedliler, Newroz Bayramı'nı kutlamak üzere sloganlar eşliğinde alana akın ediyor. Halk sık sık “Bijî Serok Apo” ve “Bijî berxwedana zindanan” sloganları atıyor.

Bu yıl “Newroz ateşiyle direnelim, özgürleşelim” şiarıyla gerçekleştirilecek Newroz, Amed'in Bağlar ilçesinde bulunan Newroz Parkı’nda kutlanıyor. Amed'liler, sabahın ilk ışıkları ile birlikte Newroz alanına gitmeye başladı.

AKP/MHP iktidarı tarafından gasp edilerek kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı otobüslerin Newroz alanına sefer gerçekleştirmemesinden dolayı, otobüs duraklarında uzun süre bekleyen halk, daha sonra Newroz alanına yürüyerek gidiyor.

Ulusal kıyafetleriyle zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde alan akın eden halk, alan girişinde kurulan polis kontrol noktalarında bomba araması gerekçesiyle bekletildi. “Newroz pîroz be” maskeleri takan yüzlerce kişi, alandaki girişlerde çektikleri halaylar eşliğinde bekleyişine devam ediyor. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşme gerçekleştirilmesini isteyen Amedliler, “Bijî Serok Apo” ve “Bijî berxwedana zindanan” sloganları atıyor.

Kürt Dil Platformu ve Kürt Dil Ağı, Kürtçenin resmi ve eğitim dili olması talebiyle başlattığı imza kampanyası kapsamında Newroz alanı girişlerine stant kurdu. 

Gazeteciler ise protokol girişinin sağlandığı Evrim Alataş Caddesi üzerinde kurulan polis kontrol noktasında “bomba araması” gerekçesiyle bekletiliyor.

Newroz Parkı’na girişler başlarken, kentin dört bir yanından halk, Newroz alanına akın ediyor.