Amed ve Urfa'da 6 kişi gözaltında

Amed'de 5, Urfa'da 1 kişi siyasi soykırım operasyonlarında gözaltına alındı. Van'da da eşbaşkanların gözaltı süresi uzatıldı.

AMED
Amed'de polis, bugün sabah saatlerinde birçok adrese siyasi soykırım operasyonu düzenledi. Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonlarda, Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Safiye Ok ile Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri Helin Yağmur Uci, Sedat Türlü ve Osman Demir darp edilerek gözaltına alındı.
Bağlar ilçesindeki evine baskın yapılan Barış Erişen de gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

URFA
Urfa'nın Birecik ilçesinde HDP İlçe Eşbaşkanı Ömer Karadağ, polislerin evine yaptığı baskınla gözaltına alındı. Baskında evin kapısının kırıldığı öğrenilirken, Karadağ, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

VAN
Van'ın Erciş ilçesinde 15 Ekim günü gözaltına alınan HDP'li belediye eşbaşkanları Yıldız Çetin ve Bayram Çiçek için 4 günlük ek gözaltı süresi daha verildi. Eşbaşkanların dosyasına "gizlilik" kararı konulurken, soruşturmanın bir gizli tanığın ifadelerine dayandırıldığı öğrenildi.