Amedliler: 2021 yılından beklentimiz Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü

2020 yılını değerlendiren Amedliler, yeni yıldan beklentilerinin İmralı tecridin sona ermesi ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile tüm siyasi tutsakların serbest bırakılması olduğunu belirtti.

Amedliler önemli olayların yaşandığı 2020 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Amedliler 2021 yılına ilişkin beklentileri şöyle: İmralı tecridinin sona ermesi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile tüm siyasi tutsakların serbest bırakılması, kadın cinayetlerinin son bulması, işsizlik ve yoksulluğun sona ermesi.

2020 yılının Kürt halkı için oldukça zor geçtiğini söyleyen Yaşar Aydın, bu sene içerisinde hükümetin devlet güçleri ile bütün muhaliflere, topluma, yaşam alanlarına ve özgür basına saldırdığını söyledi. Hükümetin tüm alanlara saldırarak Kürtleri esir almak istediğini vurgulayan Yaşar, şunları belirtti: "Ülke toplumsal, ekonomik ve siyasi anlamda çok kötü bir durumda ve bu kötü durum hala sürüyor. Hükümet toplumu her alanda baskı altında tutmak istiyor.

Yine Türkiye ve Kürdistan'da kadınlara yönelik katliamlar yaşandı. Hemen hemen her gün kadınlar devleti arkasına alan erkekler tarafından katledildi. 2021 yılının 2020'den daha zorlu geçeceğini düşünüyorum. AKP-MHP zulmüne karşı kitlesel bir şekilde direnmeli ve mücadelemize sahip çıkmalıyız. Başarı direnişle gelir. Direniş ve mücadele olmadan başarı olmaz. 2021 yılında hükümetin daha aklı selim hareket edeceğini düşünüyorum. Huzurlu bir yaşam için Kürt sorununun çözülmesi, İmralı kapılarının açılması ve Kürt Halk Önderi Öcalan'ın özgürleşmesi lazım. 2021 yılından beklentilerim bunlar."

‘2020 YILINDA HİÇ BİRŞEY YOLUNDA GİTMEDİ’

2020 yılında hiçbir şeyin yolunda gitmediğini kaydeden Nurullah Baytok, kızının epilepsi rahatsızlığı geçirdiğini ve tedavisi için Amed'de doktor bulunmadığını söyledi. Yaklaşık 5 aydır her hastaneyi gezdiğini ama doktor bulamadığını sözlerine ekleyen Baytok, "8 ayım hastanelerde geçti. Yaklaşık 1 yıldır da işsizim. O yüzden 2020 yılı benim için çok zor geçti. Açıkçası 2021 yılından da bir beklentim yok. Umarım 2021 yılında Amed'e bir nöroloji doktoru gelir. Eğer doktor gelirse kızımın yaşama şansı daha yüksek olacak. Kızım gün geçtikçe gözümün önünde eriyip gidiyor ve elimden bir şey gelmiyor" diye konuştu.

‘AKP ÜLKEYİ ATEŞE SÜRÜKLÜYOR’

2021 yılının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlük yılı olacağını umut ettiğini belirten Ramazan Ozak, "Zalim devletten yana hiçbir umudumuz ve beklentimiz yok. Devletin bu halka etmediği zulüm kalmadı. Allah bu zulmü kabul etmez, yaptıkları zalimlikler yanlarına kalmasın" dedi.

Yeni yılda İmralı kapılarının açılması gerektiğini kaydeden Murat Okçu, "Kürt halkı önümüzdeki yılda mutlaka ulusal birliğini sağlamalı ve işgalcilerin tüm planlarını boşa çıkarmalıdır" sözlerini kullandı.

Mustafa Akın ise açlık grevlerine dikkat çekerek şunları belirtti: "Tek isteğim açlık grevlerinin sona ermesi ve tutsakların taleplerinin kabul edilmesi. Bu sorunun çözülmesi için Adalet Bakanlığı'na ve kamuoyuna çağrıda bulunuyorum, duyarlı olun. Tek isteğim cezaevlerindeki çocuklarımızın ve Öcalan'ın özgürleşmesi. Zaten AKP iktidarı ülkeyi ateşe sürüklüyor."