Amedliler komploya karşı yürüyecek

Amed'de, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komployu protesto etmek için 9 Ekim’de düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.

Amed'de, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komployu protesto etmek için 9 Ekim’de düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.

Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER), Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), 78’liler Girişimi ile Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük uluslararası komplonun yıl dönümüne ilişkin, HDP Amed İl Örgütü binasında açıklama yaptı.

Toplantıda DBP Amed İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun ile HDP Amed Milletvekili Dersim Dağ konuştu.

 Altun, uluslararası komplonun yıl dönümünde “Özgürlüğe yürüyoruz” şiarıyla Bağlar ilçesi Emek Caddesi’nde toplanıp, yürüyüş yapacaklarını duyurdu. Altun, “Kürtler her dönemde olduğu gibi bu süreçte de direniş gerçekleştirmek istiyor. Kürt halkı kurum ve kuruluşlarıyla Abdullah Öcalan’a sahip çıkarsa; demokrasi olur. Bu nedenle 9 Ekim’de Bağlar’ın Emek Caddesi Özlem 2000’de, saat 15.00’da bir araya geleceğiz. Tüm Amed halkımızı, demokrasi ve emeklerine sahip çıkmak için oraya çağırıyoruz” dedi.

'TASFİYE EDEMEDİLER, MÜCADELE BÜYÜDÜ'

HDP Amed Milletvekili ve Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ da, 9 Ekim komplosuyla Kürtlerin mücadelesinin tasfiye edilmek istendiğini söyledi. Dağ “Güneşimizi karartamadılar ve 24 yıldır bu direniş ve mücadele devam ediyor” dedi. Kürt halk mücadelesinin 1998’den bu yana gün gün büyüdüğünün altını çizen Dağ, “Kürt halkının özgürlük mücadelesini ‘tasfiye edeceğiz’ diyenler, Rojava’da yaşananlara şahit oldu. Bu uluslararası komplo bugüne kadar bir işe yaramadı ve bugünden sonra da yaramayacak. Oluşturulan perspektif ise bütün halklara model oldu. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigması bugün bütün dünyada şekilleniyor. Kürt halkının özgürlük mücadelesini yok etmek isteyenler iyi bilsin ki bu mücadele ne tecritle ne komployla geriletilemez” şeklinde konuştu.

YÜRÜYÜŞE ÇAĞRI

Dağ son olarak, Bağlar ilçesi Emek Caddesi’nde yapılacak olan yürüyüşe katılım çağrısında bulunarak, “Bu yürüyüş Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlük yürüyüşüdür. Başta gençler, kadınlar olmak üzere herkesi yürüyüşe davet ediyoruz" dedi.
Eylem "Bimre komploya navneteweyî" ve "Bijî berxwedana zindanan"sloganlarıyla son buldu.