Anne Şenyaşar: Ailemizi katlettiler, oğlumu tutukladılar

Adliye önünde direnişini sürdüren Anne Emine Şenyaşar’ı HDP'liler ziyaret etti. Şenyaşar, "Ailemizi katlettiler, üzerine oğlumu tutukladılar" dedi.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi Hacı Esvet Şenyaşar ile çocukları Adil ve Celal Şenyaşar'ı yitiren anne Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar’ın, yarın görülecek duruşma öncesinde Urfa'daki adliye önünde başlattığı oturma eylemi üçüncü gününde sürüyor.
Ailenin, Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüşme talebi şu ana kadar kabul edilmedi.

 'TALEBİMİZ KARŞILANANA KADAR BURADAYIZ'

Anne Emine Şenyaşar ve oğlunu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, İl Eşbaşkanı Çiğdem Karakeçili ve Barış Annesi Hedle Oğur ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Anne Şenyaşar, talepleri karşılanıncaya kadar oturma eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

 Başsavcıyla görüşme talebine olumlu yanıt verilmemesine tepki gösteren Şenyaşar, “Ailemizi katlettiler, üzerine oğlumu tutukladılar. Oğlum 3 yıldır tek başına bir odada tutuluyor. Biz burada görüşme talep ediyoruz ama savcı bizle görüşmüyor. Eşimi ve çocuklarımı hastanede gözümün önünde katlettiler. Hastane kayıtlarını neden ortaya çıkarmıyorlar? Adalet sağlanıncaya kadar buradan kalkmayacağım. Çocuklarımı katledenlerin tutuklanmasını istiyorum” dedi.